ANP

5x dit was het weekend in foto's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Van overstromingen in Limburg tot het einde van de Tour de France. Dit weekend is er weer van alles gebeurd in de wereld! Kidsweek zet de vijf meest opvallende foto's voor je op een rijtje.

1. Wateroverlast in Limburg

Inwoners van de provincie Limburg hadden dit weekend nog steeds veel last van wateroverlast. In veel steden moesten mensen hun huis verlaten omdat het daar niet meer veilig was. Op deze foto zie je hoe een auto van Defensie door het hoge water rijdt bij Bergen en Nieuw Bergen. Deze dorpen raakten door het hoge water volledig ingesloten.

ANP

2. Crash Max Verstappen

Max Verstappen crashte zondag tijdens de eerste ronde van de Grand Prix in Engeland. Hij werd tijdens de race geraakt door tegenstander Lewis Hamilton, waarna zijn auto volledig uit de boot vloog. Verstappen moest naar het ziekenhuis en kon niet meer verder racen. Hamilton kreeg 10 seconden extra straftijd voor de aanrijding.

Imago Sportfotodienst GmbH

 

3. Pogacar wint de Tour de France

Na 21 etappes kwam er zondag een einde aan de Tour de France. Tadej Pogacar won de belangrijke wielrenwedstrijd. Vorig jaar ging deze Sloveense wielrenner er ook met de winst vandoor. Wilco Kelderman was dit jaar de beste Nederlander tijdens de Tour. Op deze foto zie je hoe winnaar Pogacar langs de Arc de Triomphe in Parijs rijdt.

ANP

 

4. Hadj in mekka

In Saoedi-Arabië is de hadj begonnen. Voor deze bedevaartstocht komen elk jaar miljoenen moslims naar de plaats Mekka. Door corona mochten dit jaar alleen mensen uit Saoedi-Arabië naar de hadj komen. Hier lopen ze op een plein zeven rondjes rond de Kaäba, een grote heilige kubus.

ANP

 

5. Herdenking MH17

In Nederland en Oekraïne is de ramp met vlucht MH17 herdacht. Precies zeven jaar geleden stortte het vliegtuig neer tijdens een vlucht van Amsterdam naar Kuala Lumpur. Dit gebeurde nadat het met een raket naar beneden werd gehaald boven Oekraïne. Veel mensen stonden dit weekend stil bij deze gebeurtenis. 

ANP

Anderen lazen ook: Hoe goed ken jij het nieuws van deze week?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook