Annemiek van Vleuten wint zilver in Tokio

5x Dit was het weekend in foto's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Van zilveren medailles op de Olympische Spelen tot heel veel wateroverlast. Er is dit weekend weer van alles gebeurd in de wereld. Wij zetten de vijf bijzonderste foto’s voor je op een rij.

Arno Kamminga wint zilver in Tokio

1. Zilveren start op de Olympische Spelen

Vrijdag zijn de Olympische Spelen in Tokio dan écht begonnen. Nederland won dit weekend drie zilveren medailles in Japan. Die waren voor handboogschutters Gabriela Schloesser en Steve Wijler, wielrenster Annemiek van Vleuten en zwemmer Arno Kamminga.
 

Vrouw brengt broodjes naar puimruimers wateroverlast Dinant

2. Meer water…

In de Belgische stad Dinant moesten inwoners dit weekend wéér vluchten voor het water. Auto’s schoven weg, straten braken open en modder spoelde over de weg. Zondag was de regen voorbij en werd er puin geruimd. Deze vrouw bracht broodjes naar de opruimers.
 

Hoog water in China

3. … en nóg meer water

Ook in China hield het maar niet op met regenen. Aan de oostkust kwam ook nog eens de tyfoon In-Fa aan land. Vliegtuigen mochten niet meer vliegen en inwoners moesten binnen blijven. Zo’n 330.000 mensen moesten ergens anders slapen omdat hun huis niet meer veilig was.
 

Protest in Parijs tegen coronawet

4. Protest in Parijs

Wil een volwassene in Frankrijk naar de bioscoop, museum of pretpark? Dan moet-ie volledig ingeënt zijn, óf bewijs hebben dat-ie geen corona heeft. Binnenkort geldt dat ook voor een bezoek aan een café, restaurant of winkelcentrum. Ook in andere landen gaan dit soort regels gelden. Op veel plekken werd daartegen geprotesteerd.
 

Pride optocht door Boedapest

5. Trots door Boedapest

In Boedapest was dit weekend de jaarlijkse pride-optocht. Hiermee laten mensen zien dat ze vinden dat iedereen zelf mag weten op wie die verliefd wordt en of je een meisje of jongen wilt zijn. Dit jaar was de optocht ook een protest tegen een nieuwe wet. Daarin staat dat kinderen geen les mogen krijgen over homoseksualiteit en het veranderen van geslacht. Ook via andere media mag deze informatie niet bij kinderen terecht komen, vindt de regering.

Anderen lazen ook: Hoe goed ken jij het nieuws van vorige week?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook