Foto: EPA

5x Dit was het weekend in foto's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Van Olympisch goud delen tot bosbranden in meerdere landen. Er is dit weekend weer van alles gebeurd in de wereld. Kidsweek zet de meest opvallende foto's op een rijtje.

1. Toch eerste na val

Atlete Siffan Hassan viel tijdens de laatste ronde van de 1.500 meter rennen op de Olympische Spelen. Toch wist ze snel overeind te krabbelen en de ronde zelfs te winnen! Daardoor heeft ze zich nu geplaatst voor de halve finale.

Foto: ANP

2. Veel bosbranden

In Turkije zijn veel heftige bosbranden. Duizenden mensen moesten hun huis verlaten. Deze brandweerman probeert het vuur te blussen.

Foto: EPA

3. Nog meer vuur

Ook in Griekenland waren veel natuurbranden. Op het Griekse eiland Rodos is de stroom uitgevallen en op meerdere plekken moesten bewoners en toeristen een veilige plek zoeken. Vlakbij de stad Patras is een groot deel afgebrand. 

Foto: AFP

4. Samen naar goud

Een bijzonder moment in het hoogspringen op de Olympische Spelen. De wedstrijd eindigde in een gelijke stand tussen Tamberi uit Italië en Barshim uit Qatar. Ze konden er voor kiezen om de wedstrijd verder te spelen om een winnaar te krijgen, maar ook om het goud te delen. 'Kunnen we twee gouden medailles krijgen?', vroeg Barshim. Toen ze hoorden dat dat kon, vlogen de twee elkaar in de armen. 

Foto: EPA

5. Regenboog-station

Deze week wordt voor de 25e keer de Pride Amsterdam georganiseerd. Tijdens die week wordt gevierd dat je in Nederland mag zijn wie je bent en dat je mag houden van wie je wil. Station Amsterdam Centraal kreeg daarom afgelopen weekend alvast een regenboog-tintje.

Foto: ANP

Anderen lazen ook: 5x dit was het weekend in foto's.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook