Foto: AFP

5x Dit was het weekend in foto's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Van schade door een orkaan tot een vechtpartij tijdens een voetbalwedstrijd. Er is dit weekend weer van alles gebeurd in de wereld. Kidsweek zet de opvallendste foto's op een rij.

1. Weer de beste

Hoera! De Nederlander Niek Kimmann won dit weekend de finale tijdens het WK BMX in Papendal. Eerder deze maand won hij ook al goud op de Olympische Spelen.

Foto: ANP

2. Wateroverlast in Nederland

Ook dit weekend viel er op meerdere plekken veel regen in Nederland. In het Friese Wousend stonden de straten zelfs onder water.

Foto: ANP

3. Schade door orkaan

Orkaan Grace trok afgelopen weekend over Mexico. Door de hevige regen en harde wind overstroomden straten, viel de stroom uit en raakten huizen beschadigd. 

Foto: AFP

4. Knokken op het veld

Een voetbalwedstrijd tussen twee Franse ploegen liep uit op een vechtpartij. Supporters van voetbalclub OGC Nice bekogelden Dimitray Payet, een speler van de tegenpartij, met flesjes tijdens de wedstrijd. Nadat Payet een flesje teruggooide, bestormden tientallen fans het veld en begonnen te vechten.

Foto: AFP

5. Lopen met hulp van een robot

Een Delfst studententeam heeft een nieuw exoskelet ontworpen. Dat skelet is een motorisch pak waarmee mensen met een dwarsleasie weer kunnen lopen. Dit weekend werd hij uitgetest tijdens een presentatie. 

Foto: ANP

 

Anderen lazen ook: Hoe goed ken jij het nieuws van afgelopen week?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook