Foto: Koen van Weel

5x dit was het weekend in foto's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Van winst voor Max tot een selfie met Depay. Dit weekend is er weer van alles gebeurd in de wereld! Kidsweek zet de vijf interessantste foto's voor je op een rijtje:

1. Max wint in Zandvoort

Zandvoort was dit weekend oranje. Daar vond sinds jaren weer eens een Formule 1-wedstrijd plaats. En wie kon die wedstrijd anders winnen dan onze eigen Max Verstappen? Zeventigduizend fans gingen na zijn winst helemaal uit hun dak. Max was zelf ook erg blij: 'Winnen voor deze fans geeft een ongelofelijk gevoel.'

Foto: ANP Koen van Weel

2. Help het klimaat

Er moet iets gebeuren om het klimaat te redden. Dat zeggen wetenschappers van meer dan tweehonderd belangrijke tijdschriften over gezondheid. Volgens de schrijvers heeft klimaatverandering invloed op de gezondheid van mensen. Mensen kregen de afgelopen jaren bijvoorbeeld meer last van tropische infecties en uitdroging door extreme hitte.

Foto: ANP

3. Succesvolle Paralympische Spelen

De Paralympische Spelen zitten er op. Zaterdag, op de laatste dag, sleepte Nederland de laatste medaille binnen. Wheeler Nikita den Boer (rechts op de foto hieronder) won brons op de marathon. In totaal won Nederland 25 gouden, 17 zilveren en 17 bronzen medailles. Het is daarmee één van de meest succesvolle Spelen ooit voor ons land.

Foto: AFP

4. Tocht tegen coronamaatregelen

Meer dan twintigduizend mensen kwamen zaterdag naar Amsterdam om te protesteren tegen de coronamaatregelen. Zij liepen een tocht van zeven kilometer door de stad en hielden spandoeken, hartjesballonnen, vlaggen en paraplu's met teksten omhoog. 

Foto: ANP Ramon van Flymen

5. Selfie op het voetbalveld

Amin (13) was zaterdag bij de voetbalwedstrijd tussen Nederland en Montenegro. Hij wilde zó graag een selfie met voetballer Memphis Depay, dat hij besloot het veld op te rennen. Vlak voor het einde van de wedstrijd ging hij ervoor. Hij maakte de foto en rende snel weer naar zijn ouders op de tribune van het Philips station in Eindhoven. Veel mensen waren onder de indruk van de actie van Amin. Maar de KNVB liet weten dat het niet de bedoeling is om het veld op te rennen. Amin zelf is blij met zijn foto. Of hij straf krijgt is nog niet duidelijk. Hij krijgt misschien een geldboete en mag het stadion misschien niet meer in.

Foto: ANP

Anderen lazen ook: Hoe goed ken jij het nieuws van vorige week?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook