Foto: Sameer Al-Doumy

5x dit was het weekend in foto's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Van een wandeling op grote hoogte tot een vulkaanuitbarsting op de Canarische Eilanden. Dit weekend is er weer van alles gebeurd in de wereld! Kidsweek zet de vijf interessantste foto's voor je op een rijtje:

1. Minder plastic flesjes in de natuur

Foto: AS Media ANPDe wereld kreeg zaterdag even een flinke opknapbeurt. Tijdens World CleanUp Day werd op veel plekken afval verzameld door veel vrijwilligers. Zij gingen met een afvalzak, een prikstok en handschoenen de natuur in. De opruimers vonden daarbij een stuk minder plastic flesjes dan afgelopen jaren. Sinds 1 juli moet statiegeld worden betaald voor kleine plastic flesjes om ervoor te zorgen dat er minder in de natuur belandt. En dat lijkt dus te werken!
Foto: AS Media ANP

2. Koning opent Namenmonument

Foto: Albert Nieboer ANPKoning Willem-Alexander heeft zondag het Holocaust Namenmonument in Amsterdam onthult. Op die plek zijn de namen, geboortedata en leeftijden van 102.000 Nederlandse mensen te lezen, die zijn overleden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Premier Rutte was er ook aanwezig. Hij zei: 'Dit monument zegt: "Nee, wij vergeten jullie niet."'
Foto: Albert Nieboer ANP

3. Koordwandeling

Foto: Sameer Al-DOUMY AFPVoor koorddanser Nathan Paulin was het zondag een droom die uitkwam: hij maakte een wandeling op zeventig meter hoogte in de Franse hoofdstad Parijs. De 27-jarige man liep zeshonderd meter over een koord vanaf de Eiffeltoren naar een gebouw aan de andere kant van de rivier de Seine. Hij trok er een half uurtje voor uit en deed onderweg ook nog wat kunstjes. Gelukkig zat hij vast aan het koord!
Foto: Sameer AAl-DOUMY AFP

4. Terug op aarde, uh in zee

SpaceX keert terug op aarde

Plons! Welkom terug op aarde SpaceX! Zondagnacht plonsde de raket zoals gepland in de Atlantische Oceaan. Het was de eerste ruimtemissie waarbij geen enkele professionele astronaut aan boord meeging. De vier ruimtetoeristen zweefden drie dagen om de aarde.

Foto: NASA/AFP

5. Vulkaanuitbarsting

Vulkaanuitbarsting op La PalmaVoor het eerst in vijftig jaar is er een vulkaanuitbarsting op La Palma. De uitbarsting begon zondagochtend met een aardbeving. Daarna begon de vulkaan as en lava te spuiten. Zo’n vijfduizend inwoners en toeristen van het Canarische eiland zijn naar een veilige plek gebracht. Experts verwachten dat de uitbarsting nog weken of maanden kan duren.
Foto: Andres Gutierrez/Anadolu Agency

Anderen lazen ook: Maak de nieuwsquiz!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook