Beeld ANP

5x dit was het weekend in foto's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Van heel veel water in Australië tot blije koeien in de wei. Dit weekend is er weer van alles gebeurd in de wereld! Kidsweek zet de vijf mooiste, leukste en interessantste foto's voor je op een rijtje:

1. Overstromingen in Sydney

Heel veel water en modder in de Australische stad Sydney. Veel mensen moesten hun huizen zelfs verlaten omdat alles onder water liep. Het heeft de afgelopen dagen keihard geregend en daardoor stomen rivieren over. Ook is er een belangrijke dam doorgebroken. Het blijft de komende dagen regenen dus de ellende is nog niet voorbij.
Beeld ANP

2. Vliegen op ski’s

Afgelopen weekend was er een belangrijk skispring-kampioenschap in Duitsland. Hier vliegt de Franse Gael Blondeau door de lucht.

Beeld ANP

3. Blije koeien

Hoera, het is lente! En daarom mochten de koeien van boer Edwin in Baarn weer voor het eerst naar buiten. En je ziet aan hun vrolijke, blije koppen dat ze dat heel erg leuk vinden.

Beeld ANP

4. Dansfeest

In Biddinghuizen was afgelopen weekend weer een ouderwets dancefestival met een heleboel mensen. Het was één van de proefevenementen waarbij onderzocht wordt hoe grote feesten en concerten veilig kunnen plaatsvinden in coronatijd.

Beeld ANP

5. Vulkaanuitbarsting

Op IJsland staat sinds vrijdag een vulkaan op uitbarsten. Dat ziet er van afstand prachtig uit maar lastig is het wel. Vliegtuigen mogen even niet meer van en naar IJsland omdat ze last hebben van de asrook. IJsland is een eiland met veel vulkanen. Afgelopen weken was de grond heel onrustig. Er waren meer dan 50.000 aardschokken.

Beeld ANP

 

Anderen lazen ook:  Vijf keer de verkiezingen in beeld.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook