Ayana met de jury

5x dit was het weekend in foto's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Van blije winnaars tot een ontslag op staande voet. Dit weekend is er weer van alles gebeurd in de wereld! Kidsweek zet de vijf interessantste foto's voor je op een rijtje:

1. En de winnaar is…

Foto: Lex van Lieshout FotografieAyana! Zij won zaterdag de finale van het Junior Songfestival met haar liedje Mata Sugu Aō Ne (Ik hoop je snel weer te zien in het Japans). ‘Ik wil jullie allemaal bedanken. Heel veel liefde. I love you!’, zei ze na afloop blij. In december neemt ze het in Parijs op tegen de winnaars van andere Europese landen.
Foto: Lex van Lieshout Fotografie

2. Op staande voet

Foto: Dirk HolMona Keijzer is zaterdag door het kabinet ontslagen uit de regering. Zij werkte als staatssecretaris voor het ministerie van Economische Zaken. Keijzer had in een interview met de Telegraaf kritiek op de coronamaatregelen en dat is volgens Rutte ongepast. Iedereen uit de regering moet namelijk laten weten achter de beslissingen te staan. Maandag liet Keijzer weten dat ze ook haar plek als Tweede Kamerlid opgeeft. Ze stapt daarmee helemaal uit de landelijke politiek. 
Foto: Dirk Hol/Novum RegioFoto

3. Nieuwe bondskanselier
Foto: Focke Strangmann/EPA

De politieke partij SDP heeft in Duitsland de verkiezingen gewonnen. De lijsttrekker van die partij, Olaf Scholz, hoopt nu de leider van het land te worden. Hij neemt dan de baan van Angela Merkel over. Zij was zestien jaar de bondskanselier van Duitsland.
Foto: Focke Strangmann/EPA

4. Surfwedstrijd voor honden

Surfhondenwedstrijd in Californië

Snuit vooruit en gaan met die banaan! Zaterdag was er een surfwedstrijd voor honden in de Amerikaanse staat Californië. Elke viervoeter kreeg twaalf minuten om vijf goede golven te pakken. Hondje Derby met de blauwe kuif (net als zijn baasje) won de eerste prijs in zijn categorie. 
Foto: Frederic J. Brown / AFP

5. Heel vaak ‘ja’

Homoseksuele stelletjes vieren uitslag Zwitsers referendum

Blije gezichten in Zwitserland zondag. Tijdens een referendum konden burgers aangeven of ze vinden dat mensen van hetzelfde geslacht met elkaar mogen trouwen. Ruim twee derde van de kiezers vinkte ‘ja’ aan. En daar waren deze stelletjes heel blij mee. 
Foto: EPA/Peter Schneider

Anderen lazen ook: Ayana (14): 'Ik zing over mijn Japanse familie'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook