Arjen Lubach. Foto ANP

5x dit was het weekend in foto's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Van de laatste Lubach tot een bloedstollende race van Verstappen. Dit weekend is er weer van alles gebeurd in de wereld! Kidsweek zet de vijf mooiste, leukste en interessantste foto's voor je op een rij. 

1. Laatste Lubach

Na dertien seizoenen kwam er dan toch echt een eind aan: het succesvolle tv-programma Zondag met Lubach. Presentator Arjen Lubach (41) had een boodschap voor mensen die corona-moe zijn. Namelijk dat volgens hem vaccins dé uitweg zijn en we nog een paar maanden moeten volhouden. 'Het is een pechjaar, maar we zijn er bijna.' 

Arjen Lubach. Foto ANP

2. Schip losgemaakt

Het containerschip dat dinsdag vastliep in het Egyptische Suezkanaal, de Ever Given, drijft weer deels los. Alleen de neus zit nog vast. Het enorme schip wordt losgemaakt met sleepboten en baggeraars, zodat er weer schepen over de belangrijke waterweg kunnen varen.

Foto EPA

3. Bloedstollende race

Een bloedstollend gevecht tussen coureurs Lewis Hamilton (regerend wereldkampioen) en Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Bahrein gisteren. Verstappen begon op kop, maar wist niet als eerst te finishen. Hij werd tweede. Het belooft wél een superspannend seizoen te worden!

Verstappen en Hamilton. Foto AP

4. 'Stop geweld Myanmar'

Twaalf landen, waaronder Nederland, zeggen dat het geweld in het Aziatische land Myanmar moet stoppen. Gisteren zijn zeker 114 mensen omgekomen. In Myanmar gaan mensen al weken de straat op om te protesteren tegen het leger dat de macht heeft gegrepen in het Aziatische land. Als teken van protest steken de demonstranten daarbij drie vingers in de lucht. Een symbool uit de bekende filmserie The Hunger Games waarbij dat ook gebeurde als iemand tegen de regering was.

Foto AFP

5. Protest tegen racisme

In Rotterdam kwamen honderden mensen samen om te demonstreren tegen racisme binnen de Rotterdamse politie. Met spandoeken stonden ze voor het politiebureau Marconiplein. Vorig jaar bleek dat vijf Rotterdamse agenten racistische appjes naar elkaar hadden gestuurd.

Foto ANP 

Anderen lazen ook: Het overzicht van vorige week.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook