Beeld ANP

5x dit was het weekend in foto's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Van raceauto's in Italië tot recordaantallen bijen. Dit weekend is er weer van alles gebeurd in de wereld! Kidsweek zet de vijf mooiste, leukste en interessantste foto's voor je op een rij.

Beeld ANP

1. Winnaar Verstappen

Het was een goed weekend voor Max Verstappen. Op het circuit van het Italiaanse Imola werd hij eerste. Het was een spannende race om te zien. Veel renners belandden naast de baan. Dat kwam omdat de weg nat was.

Beeld ANP

2. Terug op aarde

Twee Russische en een Amerikaanse astronaut kwamen dit weekend met een zachte landing weer op aarde. Hun capsule landde op de steppe in Kazachstan. Op deze foto wordt de Amerikaanse astronaut Kate Rubins voorzichtig het ruimtevoertuig uitgedragen, omdat ze weer even moeten wennen aan de lucht op aarde.

Beeld ANP

3. Goed bijennieuws

Goed nieuws tijdens Nationale Bijentelling dit weekend! Nog nooit zijn er zoveel bijen geteld als dit jaar. Er werden er meer dan 185.000 geteld. Vorig jaar werden er 130.000 bijen geteld. De honingbij werd het meest gespot. Daarna volgden de rosse metselbij en de aardhommel.

Beeld ANP

4. Feest in Amsterdam

Blijschap bij Ajax, want die voetbalclub heeft dit weekend de KNVB-beker gewonnen. In een spannende finale versloegen de Amsterdammers de Arnhemse club Vitesse met 2-1. Het was nog spannend, want pas nadat Vitesse net voor het einde van de wedstrijd een rode kaart kreeg, wist Ajax het winnende doelpunt te scoren.

Beeld ANP

5. Vliegensvlugge lopers

Bijzondere beelden van Vliegveld Twente dit weekend. Op de start- en landingsbanen stegen even geen vliegtuigen op, maar liepen marathonlopers keihard hun rondjes. De winnaar was uiteindelijk Eliud Kipchoge (met de wit-oranje schoenen op de foto hierboven) die de 42,195 kilometer liep in twee uur, vier minuten en dertig seconden.

Anderen lazen ook: Hoe goed ken jij het nieuws van afgelopen week?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook