ANP/Hollandse Hoogte/Sander Chamid

5x Dit was het weekend in foto's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Van feest bij Ajax tot hulp aan India. Dit weekend is er weer van alles gebeurd in de wereld. Kidsweek zet de vijf mooiste, leukste en interessantste foto's voor je op een rij.

Feest in de ArenA. ANP ED VAN DE POL

1. Ajax viert feest

Helemaal zeker is het nog niet, maar de kans dat het nog anders loopt is heel klein. Zoals het er nu uitziet, wordt Ajax kampioen van Nederland. Dit weekend wonnen de Amsterdammers met 2-0 van AZ. Daarmee lijkt het kampioenschap zo goed als zeker. En dus vonden Ajax-fans het tijd voor een feestje. Duizend supporters mochten, na een negatieve coronatest, feestvieren bij het stadion. (Beeld: ANP Ed van de Pol. Beeld bovenaan dit artikel: ANP/Hollandse Hoogte/Sander Chamid)

AP Photo/Renata Brito

2. Fransen uit grot

De vijftien Fransen die zichzelf vorige maand opsloten in een grot, zijn er weer uitgekropen. Met helmen en zonnebrillen (om te wennen aan daglicht) kwamen ze weer naar buiten. De vijftien mensen zaten veertig dagen ondergronds in Zuid-Frankrijk, afgesloten van de buitenwereld. Ze deden mee aan een onderzoek naar de beleving van tijd. (Beeld: AP Photo/Renata Brito)

Credit: Shaukat Ahmed/PACIFIC PRE/SIPA

3. Hulp voor India

India heeft te maken met een heel heftige golf van corona-besmettingen. Dat komt door een nieuwe variant van het virus. De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk hebben zondag snelle hulp toegezegd aan het land. Het plan is om zo snel mogelijk zuurstoftanks en medicijnen naar India te brengen. (Beeld: Shaukat Ahmed/PACIFIC PRE/SIPA)

Beeld: Koninklijke Marechaussee

4. 30.000 euro in zak chips

Agenten van de marechaussee hebben in een internationale trein in Breda een bijzondere vondst gedaan. In de kleding van een Italiaanse man vonden de marechaussees 3540 euro aan contant geld. Ook vonden ze in zijn tas een zak chips die wat aan de zware kant was. Daar bleek 29.900 euro in te zitten. Het geld is in beslag genomen. (Beeld: Koninklijke Marechaussee)

EPA/INDONESIAN NAVY

5. Onderzeeër gevonden

De vermiste Indonesische onderzeeboot is gevonden. Die was sinds woensdag vermist. Het wrak was in drie stukken gebroken. De 53 bemanningsleden hebben het niet overleefd. De Indonesische president Joko Widowo heeft gezegd dat hij erg meeleeft met hun nabestaanden. (Foto: EPA/Indonesian Navy)

 

Anderen lazen ook: Het weekendoverzicht van vorige week

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook