Foto: EPA Bjorn Larsson Sweden Out

5x Dit was het weekend in foto's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Van demonstraties in ons land tot een grote sportprijs voor Barcelona. Dit weekend is er weer van alles gebeurd in de wereld. Kidsweek zette de vijf mooiste en meest interessante foto's voor je op een rij.

1. Schip vaart tegen brug

In Groningen was vrijdagnacht een harde knal te horen. Een groot vrachtschip uit Duitsland ramde de Gerrit Krolbrug. De schipper had de brug niet gezien, vertelde hij later. Er is niemand gewond geraakt, maar er is veel schade. De brug kan niet meer open of dicht, hangt scheeft en een stoplicht is afgebroken. Hij blijft dus nog wel even gesloten. Vandaag wordt een deel weggetakeld.

Foto: ANPFoto: ANP - Venema Media

2. Demonstraties

In meerdere Nederlandse steden kwamen mensen bij elkaar om te demonstreren tegen het geweld tegen Palestijnen. Zowel de islamitische Palestijnen als de joodse Israëliërs vinden dat Jeruzalem eigenlijk hún hoofdstad is. Sinds een Israëlische rechter een paar weken geleden besloot dat een aantal Palestijnse gezinnen hun huis aan Israëlische gezinnen moet geven, loopt de situatie uit de hand. Meer daarover lees je hier.

Foto: ANPFoto ANP - Evert Elzinga

3. Het Eurovisie Songfestival is geopend

De 39 deelnemers van het Eurovisie Songfestival hebben lang op dit moment gewacht: zondagavond was de openingsceremonie in Rotterdam. De zangers en zangeressen liepen over een blauwe loper en gaven veel interviews. Onze eigen deelnemer Jeangu Macrooy liet weten dat hij trots is op zijn tweelingbroer, die zaterdag samen met hem op het podium staat. Australië, Polen, IJsland, Malta en Roemenië konden niet bij de opening zijn. Australië is er niet bij omdat zangeres Montaigne niet naar Rotterdam kon komen vanwege de coronaregels in haar land. De andere deelnemers zaten op hun hotelkamer te wachten op een negatieve coronatest.

Foto: ANPFoto: ANP Sander Koning

4. Koningin Máxima is jarig

Koningin Máxima is vandaag 50 jaar geworden. Om dat te vieren, verspreidde het Koninklijk Huis dit weekend nieuwe foto's van haar. De foto's zijn gemaakt door koning Willem-Alexander in de tuin van Paleis Huis ten Bosch, waar het Koninklijke gezin woont.  

RVD - Z.M. de KoningFoto: RVD - Z.M. de Koning

5. Winst voor Lieke Martens

De vrouwelijke voetballers van de Spaanse club FC Barcelona hebben voor het eerst de Champions League gewonnen. De Nederlandse Lieke Martens (rechts op de foto) had daarbij een belangrijke rol. De vrouwen stonden zondag in de finale tegenover Göteborg Chelsea en wonnen met 4-0. Martens was bij veel doelpunten betrokken.

Foto: ANP

 

Anderen lazen ook: Hoe goed ken jij het nieuws van deze week?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook