Foto: Maurice van Steen

5x dit was het weekend in foto's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Nederland kleurt oranje en een belangrijk overleg in Groot-Brittannië. Dit weekend is er weer van alles gebeurd in de wereld! Kidsweek zet de vijf meest interessante foto's voor je op een rij.

1. Wereldleiders overleggen in Groot-Brittannië

Foto: Sipa Press FranceDe zeven leiders van de belangrijkste landen kwamen dit weekend naar Cornwall in Groot-Brittannië, voor de G7. Tijdens dat belangrijke overleg bespraken zij verschillende onderwerpen. De leiders besloten bijvoorbeeld dat het komende jaar een miljard coronavaccins naar armere landen gaan. De driedaagse top was een tegenvaller voor milieuorganisaties. Er zijn bijvoorbeeld geen echte afspraken gemaakt over het stoppen met kolencentrales. De organisaties hadden dat wel gehoopt, omdat het gebruik van kolen een belangrijke oorzaak is van de opwarming van de aarde.

2. Deense voetballer valt neer tijdens wedstrijd

Foto: Catherine Ivill / POOLDeze jongen draagt een bord met de tekst 'Get Well Soon Eriksen' (word snel beter Eriksen). De Deense voetballer Christian Eriksen viel zaterdag bij de EK-wedstrijd tussen Denemarkten en Finland plotseling neer. Hij kreeg een hartstilstand op het veld, werd geranimeerd en daarna naar een ziekenhuis gebracht. De voetballer is nu weer aanspreekbaar. Met een videoboodschap uit het ziekenhuis sprak hij zijn teamgenoten toe, die allemaal erg geschrokken waren.

3. Winst voor Nederland

Foto: Maurice van SteenNederland won de eerste EK-wedstrijd tegen Oekraïne met 3-2. Veel buitenlandse media waren erg te spreken over de wedstrijd. Volgens de Britse nieuwszender BBC was het bijvoorbeeld 'een interessante wedstrijd.' De zender omschreef de wedstrijd als een welkome afleiding van het incident met de Deense voetballer.

4. Nog meer winst voor Nederland

Foto: Koen SuykEr was nog meer sportnieuws: de voetballers waren namelijk niet de enige Nederlandse sporters die het dit weekend goed deden. Ook de Nederlandse hockyspelers deden het goed. Zó goed zelfs, dat de mannen zaterdag en de vrouwen zondag Europees kampioen werden op het EK in Amstelveen.

5. Jongen (12) slaat met auto over de kop

Foto: Novum Regio FotoEen jongen van twaalf jaar vloog zondagavond met de auto over de kop bij de Drentse plaats Gasselte. De jongen verveelde zich en pakte daarom de autosleutels van zijn ouders om een eindje te gaan rijden. Hij raakte lichtgewond aan zijn knie.

 

Anderen lazen ook: Afvalkunstwerk voor belangrijk topoverleg.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook