Bomen omgewaaid in Leersum

5x dit was het weekend in foto's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Van een plat bos tot skiën zonder sneeuw. Dit weekend is er weer van alles gebeurd in de wereld! Kidsweek zet de vijf interessantste foto's voor je op een rij.

Kapotte auto Leersum1. Omgewaaid bos

In het hele land regende en onweerde het vrijdagmiddag flink, maar nergens ging het zo te keer als in Leersum. Daar zorgden enorme windvlagen voor het omwaaien van duizenden bomen. Zes huizen raakten onbewoonbaar en ook in het bos is de schade groot.

Juneteenth2. Vrijheid vieren

De Verenigde Staten hebben er een nieuwe feestdag bij: Juneteenth. Hierop wordt gevierd dat er op 19 juni 1865 een einde kwam aan de slavernij in de VS. De dag werd al door veel mensen gevierd, maar is nu dus ook een officiële Amerikaanse feestdag geworden.

Skiën op gras3. Zomerse ski-wedstrijd

Skiën zonder sneeuw? Maak kennis met gras-skiën! Dit weekend was er een wedstrijd gras-skiën in de Italiaanse stad Turijn voor kinderen en jongeren. En dat gaat nog best hard!

Max Verstappen4. Maximale overwinning

Over hard gaan gesproken: Max Verstappen heeft tot nu toe een goed seizoen. De Formule 1-coureur won zondag in Frankrijk zijn derde wedstrijd van de zeven grand prix tot nu toe. Hij staat daarmee nog steeds bovenaan in het WK.

Rozen op het strand5. Herdenking op het strand

Vijfhonderd rode rozen stonden zondag op het strand van Copacabana in Brazilië. De reden is verdrietig. Hiermee worden de 500.000 mensen herdacht die in het Zuid-Amerikaanse land zijn overleden aan het coronavirus. De mensen die de rozen plaatsten protesteerden zo tegen president Bolsonaro, die het virus als een griepje ziet en geen maatregelen wil nemen.

Anderen lazen ook: Hoe goed ken jij het nieuws van vorige week?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook