Foto: AFP

5x Dit wist je nog niet over Messi

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Hij is een van de beste en populairste voetballers ter wereld: Lionel Messi. Na 21 jaar stopt hij bij zijn club FC Barcelona. Wist jij dit al over de bekende voetballer?

1. Heel veel bijnamen

In zijn 21 jaar bij FC Barcelona heeft Messi van zijn fans veel verschillende bijnamen gekregen. Zo wordt hij vaak 'De Vlo' genoemd vanwege zijn lengte en snelheid. Verder noemen zijn trouwe fans hem vaak Leo, Messias of Messidona.

2. Heeeel veel prijzen

Lionel Messi won in zijn carrière al zes keer de Gouden Bal. Die prijs is voor de beste Europese voetballer van dat jaar. Dat zijn niet de enige trofeeën die hij in zijn prijzenkast heeft staan. Messi won onder andere vier keer de Champions League en drie keer de Wereldbeker. 

3. Goal!

Wist je dat Messi altijd hetzelfde gebaar maakt als hij scoort? Hij wijst dan met twee vingers naar de hemel. Dat doet hij voor zijn overleden oma. 

4. Tatoeages

Messi is niet alleen fan van voetbal. Hij houdt ook van tatoeages. Hij heeft er dan ook veel. Zo heeft hij onder andere een portret van zijn moeder, de handjes van zijn zoontje, zijn rugnummer 10, een kompas, een bloem en een kruis op zijn lichaam staan.

5. Bijzonder beeld

Een Japanse juwelier maakte in 2013 een replica van de linkervoet van Messi van puur goud! Hij werd geveild voor het goede doel en was zo'n 5 miljoen euro waard.

In dit filmpje zie je hoe die gouden voet werd gemaakt:

Anderen lazen ook: Blinde voetballer Mikey (10) krijgt superbril van Messi

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook