Foto: Pexels

5x herfstactiviteiten om binnen te doen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Hoera! Het is herfstvakantie. Of als die op jouw school al achter de rug is: bijna weekend! Deze vijf dingen kun je lekker binnen doen.

1. Fort bouwen

Dit klinkt misschien als iets voor in het bos, maar je kunt ook thuis een fort bouwen. Verzamel alle kussens, dekentjes en lakens die je kunt vinden en bouwen maar! Meteen een fijne plek om even rustig in een boek te duiken of te tekenen. 

2. Koekjes bakken

Regent het al de hele dag? Ideaal weer om lekkere dingen te bakken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Scookjes? Klik hier, voor de Scoop-bakvormpjes en het recept. Dat wordt smullen!

Foto: Kidsweek

3. Herfstbladeren drogen

Is het toch even droog? Maak dan een wandeling door het bos en verzamel de mooiste, kleurrijkste herfstbladeren. Leg ze tussen keukenpapier, een papiertje onder en eentje boven de blaadjes dus. Leg er daarna een stapel boeken op. Laat ze zo drie dagen liggen! Daarna kun je je gedroogde bladeren ophangen of er verder mee knutselen.

4. Kastanje-poppetjes maken

Heb je ook kastanjes gevonden tijdens je wandeling? Daar kun je leuke poppetjes van knutselen. Hiervoor heb je alleen kastanjes en saté-prikkers nodig. Gebruik voor een poppetje een kastanje voor het hoofd, de buik en de voeten. Maak ze aan elkaar met de prikkers.

5. Pompoen-lantaarn maken

Let op! Doe dit altijd samen met een volwassene.

Om deze lantaarn te maken heb je een pompoen, een schilmesje, een lepel en een waxinelichtje nodig.

Snij een rondje uit de bovenkant van de pompoen. Schep daarna met een lepel alle vulling uit de pompoen. Teken dan met een stift waar de ogen, neus en mond moeten komen. Snij ze dan voorzichtig met het mesje uit. Zet er een waxinelichtje in en tadaa! Je eigen pompoen-lantaarn!

Foto: Pexels

Anderen lazen ook: 5 uitjes voor de herfstvakantie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook