Trouwen op de trollentong in Noorwegen

5x Het weekend in foto’s

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Van een aardbeving in Haïti tot wereldkampioen op de racebaan. Er is dit weekend weer van alles gebeurd in de wereld. Kidsweek zet de opvallendste foto's op een rij. 

Schade aardbeving Haïti

Aardbeving op Haïti

Zaterdag werden de bewoners van Haïti opgeschrikt door een zware aardbeving. Er vielen honderden doden en veel mensen raakten gewond. Er wordt nog gezocht naar mensen onder het puin. Het Rode Kruis heeft Giro 5125 geopend voor donaties. De hulporganisaties helpt bij zoek- en reddingsacties, biedt onderdak en geeft medische zorg.

Mensen vluchten Afghanistan uit

Taliban veroveren Afghanistan

Strijders van de Taliban hebben zondag de hoofdstad van Afghanistan veroverd. De extremistische groep wil het land besturen volgens strenge islamitische wetten. Veel Afghanen willen dat niet en probeerden te vluchten.

Nyck de Vries wint de Formule E

De snelste

Niet Max Verstappen of Lewis Hamilton werd zondag wereldkampioen op de racebaan, maar Nyck de Vries. De Nederlandse autocoureur was dit seizoen de snelste in de Formule E, een competitie voor elektrische auto’s. Hij is ook nog eens de allereerste wereldkampioen ooit in de Formule E.

Studenten slapen in kartonnen tenten tijdens introductieweek

Welkom in het studentenleven

Voor veel eerstejaarsstudenten is de vakantie weer voorbij. Zij hebben deze week hun introductiedagen. Dan leren ze de stad, de universiteit en elkaar kennen. Een deel van de intro is online, een ander deel vindt wel in het echt plaats. Om te kunnen overnachten sliepen deze studenten in kartonnen tenten in Delft.

Trouwen op een trollentong

Trouwen op een trollentong

‘Ja, ik wil… trouwen op een trollentong!’ Op dit bijzondere uitkijkpunt in Noorwegen mochten koppels elkaar dit weekend het ja-woord geven. Dit stelletje uit Denemarken mocht als eerste. Daarna volgden er nog drie duo's (zie foto bovenaan). De kersverse echtparen hadden er een pittige bergwandeling van 27 kilometer voor over.

Anderen lazen ook: Hoe goed ken jij het nieuws van afgelopen week?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook