ANP

5x knutselen voor vaderdag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Zondag 19 juni is het de dag om je vader eens goed in het zonnetje te zetten. Dan is het vaderdag. Wil jij jouw cadeau zelf maken, maar heb je geen inspiratie? Hier zijn vijf knutselideeën voor jou.

1. Hangbord

Raakt jouw vader soms zijn sleutels kwijt? Dan is een hangbord echt iets voor hem. En wat is nu leuker dan een zelfgemaakte? Haal een placemat en wat punaises in huis en prik erop los. En als je er een leuke snor en bril bijplakt, lijkt die misschien net op jouw eigen vader.

2. Een speelpotje

Wil jij wat leuks doen met jouw vader? Maak dan briefjes met leuke activiteiten erop en stop ze allemaal in een potje. Naar het zwembad, het bos, picknicken of naar de bioscoop: laat je vader blind een briefje trekken en voer het uit! 

3. Hamer erop los

Timmeren, boren of hameren. Is jouw vader dol op klussen? Dan kan daar misschien nog wat kleur bij. Zoals deze gekleurde hamers. Verf ze in verschillende tinten. Dan vindt je vader het klussen nog leuker.   

4. Held op sokken

Draagt jouw vader vaak saaie zwarte, grijze of witte sokken. Daar kun jij verandering in brengen! Koop een paar witte sokken en en versier ze met wat viltstiften. Eindelijk weer wat kleur aan zijn voeten.  

5. Papieren bewaardoos

Gooit jouw vader al zijn papieren in het rond. Dan is een tijdschriftencassette misschien wel iets voor hem. Die heb je in het grijs, zwart of wit. Maar kan altijd opgefleurd worden. Pak wat verf en kleur het op z'n mooiste in.

Anderen lazen ook: 5x knutselen voor moederdag.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook