
5x recepten voor een beestachtig paasontbijt
Bijna Pasen! Lekker een extra dagje vrij en de tijd om uit te slapen en uitgebreid te ontbijten of brunchen. Met deze vijf beestachtige recepten kom je gegarandeerd in de lente-stemming.
Schaapjes-cupcakes
Nodig:
- cupcakes (bak ze met extra veel beslag zodat ze lekker bol worden)
- mini marshmallows
- witte chocoladepasta
- fondant of marsepein (zwart)
Maak eerst de hoofdjes. Kneed een balletje fondant (of marsepein) tot een soort peertje. Maak dan met een mesje een streepje aan de onderkant. Prik met een satéprikker gaatjes voor de neus en de ogen. Vorm van twee kleine balletjes fondant de oren en plak ze op de schapenkop. Maak van een mini-stukje marshmallow en een piepklein bolletje fondant de oogjes en druk ze er voorzichtig op.
Smeer de cupcakes in met een dikke laag witte chocoladepasta. Zet eerst het hoofd op de cupcake. Rondom het hoofd zet je de eerste marshmallows vast. Doe ze net allemaal even anders, dan lijken het net echte krullen. Zorg dat de cupcake aan alle kanten bedekt is met marshmallows. Je kunt natuurlijk ook nog een klein staartje van fondant maken voor je schaapjes.
Eierhaasje-in-brood (4 personen)
Nodig:
- 4 eieren
- 8 sneetjes brood
- boter of smeerkaas
- zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd met een mesje uit vier boterhammen voorzichtig een paashaas. Het makkelijkst is om vooraf de vorm uit papier te knippen. Dan hoef je alleen nog maar om te trekken. Gooi het haasje dat je hebt uitgestoken niet weg, die bak je gewoon mee.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg eerst de vier hele boterhammen op de bakplaat. Smeer ze in met een beetje boter of smeerkaas. Leg op elke ingesmeerde boterham een boterham met een gat. Breek boven elk gat één ei. Het mooist is het als je de dooier heel weet te houden (maar met een kapotte dooier smaakt het net zo lekker).
Strooi een beetje zout over de eieren. Leg ook de vier haasjes op de bakplaat en schuif het de oven in. Bak de boterhammen ongeveer 5 minuten of tot het ei gestold is en de boterhammen wat knapperig zijn geworden. Leg het uitgestoken haasje er als versiering op of naast.
Tip: Tussen de twee boterhammen kun je ook een plak kaas leggen, dan is het meteen een soort tosti.
Hartige haantjes-taartjes (12 stuks)
Nodig:
- 6 eieren
- 100 ml melk
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 theelepels zonnebloemolie
- een paar plakjes ham
- een beetje geraspte kaas
- roomkaas
- een stukje wortel en/of paprika
- zout en peper
- muffinplaten
- 12 papieren cakevormpjes
Verwarm de oven voor op 185 graden. Zet de vormpjes in de muffinplaten. Klop de eieren met de melk, bakpoeder, olie, zout en peper tot een luchtig geheel. Snijd de ham in flintertjes en meng met de geraspte kaas door de geklopte eieren. Verdeel het mengsel over de vormpjes en bak dit ongeveer 15 minuten. Snijd in de tussentijd een hanenkam, snavel en lellen uit de paprika en wortel. Laat de taartjes afkoelen, smeer ze in met een lekker dikke laag roomkaas en prik daar de versiersels in.
Konijnenbroodjes
Nodig:
- 500 gram bloem
- 10 gram zout
- een zakje gist (ongeveer 8 gram)
- 1 theelepel suiker
- 250 ml water
Doe de bloem in de kom en maak een kuiltje in het midden. Doe zout, suiker, gist en water in dit kuiltje. Kneed alles tot een soepel deeg. Hoe langer je blijft kneden, hoe lekkerder de broodjes worden. Maak 16 kleine deegballetjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Dek de bolletjes af met een theedoek en laat ze 40 minuten rijzen (zorg voor ruimte tussen de bolletjes, met rijzen worden ze flink groter). Verwarm de oven op 200 graden. Knip na het rijzen de oortjes van de konijnen aan de bovenkant van het bolletje. Niet helemaal afknippen, maar ‘inknippen.’ Maak de bovenkant van de oortjes een beetje rond, net als bij een echt konijn. Prik twee kleine gaatjes in de bolletjes voor de ogen van het konijntje. Bak de broodjes ongeveer 10 minuten op 200 graden.
Tip 1: Met een lintje om hun nek zien ze er nóg liever uit
Tip 2: Je kunt ook (wit) broodmix gebruiken
Kuikeneitjes (8 stuks)
Nodig:
- 8 eieren
- 5 flinke eetlepels mayonaise
- een flinke theelepel kerriepoeder
- peper en zout
- 2 olijfjes (voor de ogen, rozijnen kan ook)
- wortel (voor de snavel en pootjes)
- eventueel een paar blaadjes sla
Breng water aan de kook in een pan. Zodra het kookt, leg je de eieren voorzichtig in de pan en laat je ze 10 minuten koken. Giet het water af en laat de eieren ‘schrikken’ onder de koude kraan. Laat ze even afkoelen en pel ze dan voorzichtig. Op ongeveer twee derde van het ei snijd je de kop eraf. Neem een scherp mes, zodat het ei verder heel blijft. Met een klein lepeltje priegel je heel voorzichtig de dooiers eruit. De eidooiers doe je in een kom.
Prak het eigeel fijn met de mayonaise tot een lekker smeuïg prutje. Breng het mengsel op smaak met kerrie, peper en zout. Vul met een lepeltje de onderste eihelften met het mengsel en zet dan de ‘hoedjes’ er een beetje schuin op. Uit een stukje wortel snijd je dan heel voorzichtig de voetjes en de snaveltjes. De oogjes maak je van piepkleine stukjes olijf. Zet je kuikens feestelijk neer op een schaal met wat blaadjes sla.
Anderen lazen ook: Quiz: wat weet jij van Pasen?
Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!
Wat vind jij? Laat je reactie achter
Let op:
Plaats een scoop