Tips tegen verveling op een regenachtige dag. Foto: Shutterstock

6 anti-verveeltips voor een regenachtige dag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Op een druilerige, grijze dag in lockdown als vandaag ligt verveling op de loer. Maar met deze tips hoef jij je écht niet te vervelen. Zelfs niet als het pijpenstelen regent!

1. Konijnendoolhof

Heb je kartonnen dozen over? Maak dan een doolhof voor je konijn, cavia of hamster. Met wat tape en wc-rollen of aan elkaar geplakte schoenendozen maak je gangen waar ze doorheen kunnen kruipen. Deze tip komt van  Kidsweek-lezers en vriendinnen Roos (10), Emma (9) en Zoë (7) uit Weesp.

2. Speel voor quizmaster

Houd jij van kwisjes en spelletjes? Maak dan je eigen quiz voor je familie of je vrienden. Met het online programma Kahoot is die zo in elkaar gedraaid. De vragen kunnen over van alles gaan. Over je eigen vriendengroep bijvoorbeeld, of over wat je deze week in Kidsweek gelezen hebt.

3. Maak je eigen stop-motion-filmpje

Begin je eraan, dan ben je zo uren zoet. Het maken van een stop-motion-filmpje (je weet wel, zo'n filmpje dat bestaat uit verschillende foto's) kost tijd, maar het is verschrikkelijk leuk. Hier vind je een kant-en-klaar stappenplan.

4. Singin in the rain

Ga tóch naar buiten. Om te... zingen in de regen! Trek je beste regenjas aan en zing, in de stromende regen, de sterren van de hemel. Tip: als je een account hebt, maak er dan een swingende TikTok van! (Meer TikTok-tips van Quincy Voorhout vind je hier!)

5. Maak je huiswerk leuk

Rekenen saai? Niet als je het aan Kidsweek-lezeres Féline (9) uit Den Haag vraagt. ‘Wij bakken thuis een appeltaart om te rekenen. We snijden ’m in stukken om zo over breuken te leren.' Voor als het weer droog is, heeft ze ook een goed idee. 'Oefen je spelling met stoepkrijt.'

6. Begin een handeltje

Haal je oude speelgoed van zolder en bekijk eens goed of die stoffige knikkerbaan (die je nooit meer gebruikt) het niet veel leuker zou hebben bij een ander kind. Maak de spullen goed schoon, zet ze mooi op de foto en daarna op Marktplaats. 

Anderen lazen ook: 6 tips van TikTok-talent Quincy Voorhout

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook