Dekenfort IKEA

6 dekenforten die je makkelijk thuis kunt maken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Altijd al eens een nachtje willen slapen in je eigen kasteel? Dat kan dankzij IKEA. De meubelwinkel heeft zes verschillende dekenforten voor je bedacht, waaronder een dekenkasteel, en jij kunt ze allemaal maken!

We zitten al een tijdje thuis, dus besloot IKEA iedereen een beetje te helpen tegen de verveling. De forten zijn allemaal te maken met meubels die iedereen wel thuis heeft staan. Het enige wat je zelf moet bedenken, is een geheim wachtwoord om het fort binnen te komen.

1. Förtress

Dekenfort 1 IKEA

Dit fort is heel makkelijk te maken van een bank. Je gebruikt een deken als vloer en als dak. Met de bankkussens maak je muren en met wasknijpers maakt je de dekens aan elkaar vast. Kussentjes erin en klaar is kees!

2. Höuse

Dekenfort 2 IKEA

Ook dit dekenfort is makkelijk te maken. Pak twee dekens, maak ze aan elkaar vast met wasknijpers en gooi het zelfgemaakt tentdoek over een hoge tafel. Aan allebei de uiteinden van de dekens leg je boeken, zodat je een mooi schuin dak krijgt. Net een echte tent!

3. Campingtent

Dekenfort 3 IKEA

Deze is bijna hetzelfde als het huis. Je gebruikt alleen nu geen tafel, maar een kledingrek. Daardoor lijkt het net een kampeertent. Om de boel wat op te vrolijken kan je zelfs nog wat lampjes aan het kledingrek hangen.

4. Cave

Dekenfort 4 IKEA

Met dekens kun je ook makkelijk een grot maken. Je pakt de langste deken dat je kunt vinden. Je stopt één uiteinde tussen een stoel of bank, en op het andere uiteinde leg je boeken. Zo kun je in alle rust je boekje lezen als je ouders naar het nieuws kijken!

5. Wigwam

Dekenfort 5 IKEA

Deze is voor de wat betere dekenfort-bouwers. Voor deze wigwam heb je een kapstok nodig en twee grote dekens. Met een touw bind je die dekens vast aan de top van de kapstok en aan de onderkant leg je weer boeken op de lakens. Zo kan je leven als een indiaan!

6. Castle

Dekenfort 6 IKEA

Wie wil er nou niet in z’n eigen kasteel slapen?! Je pakt vier stoelen en zet die tegenover elkaar met de achterkanten naar elkaar toe. In het midden zet je een kapstok en daaroverheen gooi je de dekens. Om alles extra stevig te maken, maak je de lakens met wasknijpers vast aan de stoelen. En zo ben je ineens koning(in) van je eigen kasteel!

Anderen lazen ook: Doe-het-zelf-opdracht: feest in het Muiderslot.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Super leuk bedacht.Ik pak er een leuke uit en maak hem met m'n
zusje.

Hoi wat leuk dat julie dit plaatsen ik Ga er een proberen bedankt voor de tips

Echt heel leuk! Ga ze allemaal proberen! Leuk dat jullie dit doen kidsweek ga gelijk een proefabonnement doen.

zo slecht ik heb het zelf geprobeert maar het lukt niet

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.