redactie Kidsweek
Blog

6 redenen waarom werken voor Kidsweek zo leuk is

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

Drie maanden lang heb ik mogen meehelpen op de redactie van Kidsweek. Helaas is vandaag mijn laatste dag. Waarom ik het zo leuk heb gehad? Dit is waarom…

1. Je mag naar heel veel films

Na een paar weken meelopen kreeg ik de vraag of ik eens een recensie voor een film wilde schrijven. En hier ben ik niet meer mee gestopt. Inmiddels heb ik tien keer in de krant gestaan met een recensie van onder andere Vechtmeisje, Smallfoot, Sinterklaas en Fantastic Beasts. Met al die keren gratis naar de bioscoop tijdens werk heb ik heel veel vrienden jaloers kunnen maken.

2. Je interviewt beroemde mensen

Een andere reden waarom mijn vrienden deze maanden best even mij hadden willen zijn, is door alle leuke interviews die ik mocht doen. Naast alle interessante minder bekende personen die ik heb gesproken, heb ik ook kennis gemaakt met wat beroemde personen. Zo heb ik Paulien Cornelisse, Ilse Warringa (juf Ank) en Art Rooijakkers ontmoet.

3. Jullie helpen me

Bij een hele hoop leuke artikelen die ik heb mogen schrijven, heb ik hulp gehad van jullie. De meest interessante personen zijn op mijn pad gekomen. Van kinderen die op school gebarentaal- en virtuele fietslessen krijgen, tot roodharigen op een roodharigendag.

4. We hebben een zingende papegaai op de redactie

Op een tafeltje achterin staat een papegaai. Helaas geen echte, maar een neppe is bijna net zo leuk. Elke keer als er iemand langsloopt begint hij vrolijk te zingen. Hij was eigenlijk bedoeld als cadeautje voor iemand, maar na een maand is hij nog steeds niet weggevlogen. En hoewel sommigen hier helemaal gek worden van de vogel, vinden de meesten zijn gezang kei gezellig.

5. Je mag lekker creatief zijn bij het schrijven van artikelen

Scoop rijdt artikelen aan

Wie volwassen kranten als de Volkskrant of het AD weleens heeft gelezen, trekt al gauw de conclusie: saaaaai. Natuurlijk zijn het goede kranten, maar er wordt nooit eens een grapje in gemaakt. Bij 7Days mag dit wel. Natuurlijk klopt het nieuws altijd, maar als ik tussendoor even een grapje wil maken om de tekst wat op te leuken, is er niemand die me tegenhoudt.

6. Kidweek heeft de leukste redactie ooit!

Het grootste deel van de redactie zit in dezelfde kamer en dit zorgt voor een hoop gezelligheid. Terwijl ik 'per ongeluk' Janine schop onder de tafel, geeft Charlotte me een stuk chocolade en vertelt Judie hoe haar weekend was. Kortom, ik ga het hier ontzettend missen!

Als je nu nog niet weet wat je later wil worden, dan weet ik het ook niet meer. Journalist bij Kidsweek natuurlijk!

Anderen lazen ook: 7 redenen om strips te lezen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps