kersttv

6 tv-tips voor de kerstvakantie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Met een buik vol kerstkransjes, koekjes en kalkoen op de bank bijkomen van al dat lekkers. Met uitzicht op de kerstboom én de kijkbuis. Want er is veel leuks te zien deze kerstvakantie. Kidsweek zet de leukste programma's en films voor je op een rij.

Beestieboys credit David Cenzer

Beestieboys: de kerstwensenshow 

Zoveel mensen, zoveel wensen. Maar ook dieren verdienen het om deze kerst met hun natte neus in de boter te vallen. En daarom laten Beestieboys Tim en Nicolas in hun kerstshow de wensen van baasjes én dieren uitkomen. Zo wil Peter, die voor de verzorging van zijn honden bij de dierenvoedselbank moet aankloppen, een echte sterrenmaaltijd voor zijn dieren. Marianne wil graag een kerstfamiliefoto met de twee alpaca’s waar ze deze zomer met pijn in haar hart afstand van moest doen.
Zaterdag 24 december om 13.00 uur te zien bij de VPRO op NPO Zapp

Kasper en de kerstengelen credit Michel Schnater

Kasper en de kerstengelen 

Kasper wil later astronaut worden en verre ruimtereizen maken. Maar voor nu verhuist hij alleen van de stad naar het platteland. En daar vindt hij het maar wat saai. Tot er ineens twee kerstengelen uit de lucht komen vallen. ‘Met hen beleef ik allemaal avonturen’, vertelde hoofdrolspeler Sem vorig jaar aan Kidsweek. We zochten hem toen ook op de set op. 
Zondag 25 december om 13.25 uur op NPO Zapp

Ik ben Nederlander credit Michel Schnater

Ik ben Nederlander 

We zijn allemaal Nederlanders, maar toch heel verschillend. Jouw lievelingseten kan zomaar spruitjes zijn, terwijl jouw klasgenoten ervan walgen. En misschien heb jij wel een kat als huisdier terwijl je beste vriend(in) al moet niezen bij de minste haartjes die door het huis dwarrelen. Kan allemaal. Hoe verschillend we zijn, maar toch ook gelijk zie je in de nieuwe kinderserie Ik ben Nederlander. Daarin praat acteur Jack Wouterse met kinderen over alles wat hen bezighoudt.
Vanaf 25 december elke zondag om 18.00 uur te zien bij de NTR op NPO Zapp

Pegasus Michel Schnater

De Vloek van de Manege Pegasus 

Wie deze nieuwe spannende serie kijkt, gaat met knikkende knieën het jaar uit. Ze wordt in de laatste week van dit jaar uitgezonden. Nena gaat samen met haar ouders en broer op de vervallen manege Pegasus wonen. Ze voelt meteen dat het er niet pluis en er gebeuren ook allemaal onverklaarbare en onheilspellende dingen. Maar niemand gelooft haar. ‘Het is een ingewikkeld verhaal waar je je hoofd bij moet houden’, vertelde hoofdrolspeelser Lobke de Boer aan Kidsweek.
Vanaf maandag 26 december om 17.35 uur met een dubbele aflevering. Daarna is de serie t/m 31 december om 18.00 uur te zien bij AVROTROS op NPO Zapp.

Wiplala

Wiplala 

Oeps! Dat tinkelen heeft het kleine mannetje Wiplala niet echt goed onder controle. Hij maakt de familie Blom net zo klein als hij zelf is. Hoe zorg je dan weer dat je normaal wordt? En hoe overleef je in een stad waar alles en iedereen groot is. Het bekende boek van Annie MG Schmidt is twee jaar geleden verfilmd. Kidsweek wat toen niet alleen op de set maar zag de film ook in de bios. Dit vonden we ervan... 
Zondag 25 december, 09.00 uur NPO Zapp

De Gelaarsde Poes credit Leo van Velzen

De Gelaarsde Poes

In het theater regende het al sterren voor deze voorstelling. Nu is er een speciale bewerking voor tv gemaakt. Hoofdrolspeler Maarten Heijmans zou willen dat zoiets vaker wordt gedaan. ‘Tv wordt steeds serieuzer’, vertelde hij aan Kidsweek. ‘Maar nu zie je een verkleedkist op je scherm. Volwassenen die met een gek hoedje opzetten en doen alsof ze iemand anders zijn. Net zoals jij thuis dat doet als je speelt.’ En dat was niet het enige wat hij vertelde. Het hele interview lees je hier.
Op 1 januari te zien om 18.50 uur bij de VPRO op NPO Zapp

Altijd op de hoogte blijven van artikelen die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

De gelaarsde poes is zo super leuk denk ik

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.