De Waanzinnige Boomhut

6 vragen aan de schrijver van De Waanzinnige Boomhut

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

De doldwaze avonturen van Andy en Terry in ‘De Waanzinnige Boomhut’. Wie kent ze niet?! Een Australische krant vroeg daarom kinderen om de schrijver van de boeken, Andy Griffiths, het hemd van het lijf te vragen. Dit waren de 6 leukste vragen.

1. Andy, waarom ben je zo vies?

“Wie zei dat ik vies was? Als je de boeken leest, zie je dat Terry degene is die smerig is! Kun je je nog herinneren dat we vastzaten en over de eindeloze trap liepen? We sprongen toen naar de Mount Everest en kwamen onderweg langs de vogels met scheermestanden. Die gooiden wormen in het nest. Jill en ik deden net alsof we de wormen aten, maar Terry at ze echt en vond ze ook nog lekker!”

2. Zijn de spionnenkoeien echt spionnenkoeien of zijn het spionnen vermomd als koeien? Ik vraag me dit al twee jaar af...

“Ik denk dat ik me dit nu ook de komende jaren af ga vragen! Ik denk dat het goede antwoord is: allebei! Ze zijn spionnen, maar het zijn ook koeien, dus ik denk dat je ze geen betere naam kan geven dan ‘spionnenkoeien’, toch?”

3. Is je kont er wel eens afgevallen?

“Is mijn kont er wel eens afgevallen? Nou toevallig heb ik mijn kont hier. Hij viel er vanmorgen af en probeerde te vluchten, maar gelukkig kon ik mijn slaapkamerdeur dichtdoen voordat hij naar buiten kon en problemen kon veroorzaken in de buurt. Er is nu al genoeg gedoe met het virus, dus laat staan als er ook nog loslopende konten door de buurt rennen!”

Andy Griffiths

4. Gaat de waanzinnige boomhut dicht vanwege het coronavirus?

“Nee hoor! In de boomhut doen we niks wat logisch en veilig is, dus ik geloof niet dat Terry, Jill of ik die maatregelen gaan treffen. Maar wat ik wel kan verklappen, is dat we in het nieuwe boek een wc-papierfabriek hebben. Die kan miljoenen rollen wc-papier maken!”

5. Wanneer komt het volgende boek uit?

“Het volgende boek komt uit in Australië op ongeveer 20 oktober dit jaar” Dat betekent dus dat er ook gauw een nieuw Nederlands boek komt!

6. Welke nieuwe verdiepingen komen er in het nieuwe boek?

“Het is natuurlijk supergeheim wat er in het nieuwe boek komt, maar ik kan jullie wel wat hints geven. Er is een zeepbelmachine in een van de verdiepingen. We hebben een toiletpapierfabriek, zoals ik al vertelde. En een van mijn favoriete nieuwe verdiepingen is de tijdverspilling-verdieping. Daar kun je naartoe gaan om gewoon tijd te verspillen op allerlei nieuwe gekke tijdverspillende manieren.”

Wil je alle vragen horen? Dat kan in de video hieronder. Let op: het is wel Engelstalig!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik lees echt elke boek man!Zulke goede boeken!!!

Ik heb een mop
Er zijn 2 varkentjes de ene zegt moetje jezelf niet een keer wassen
Nee zegt de ander ik was in het modderbad

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps