Prins George met zijn ouders en jonge zusje prinses Charlotte

6 weetjes over de jarige Britse prins George

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Georgia Oost
Georgia
Oost

Hiep, hiep, hoera! Het is feest in het Britse koningshuis. Prins George, de oudste zoon van de prins William en Kate, is vandaag zes jaar oud geworden. Zes weetjes over deze kleine prins!

1. George staat als derde in de rij

De opa van George, prins Charles (70), wordt als eerste koning als Elizabeth II (93, de koningin van nu) overlijdt. Daarna is het de beurt aan zijn vader prins William (37) en dan pas volgt George. Dat wordt dus nog even netjes wachten.

2. Hij is dol op pizza en pannenkoeken

Wie niet? De kleine George is helemaal dol op pizzadeeg en hij maakt maar al te graag pannenkoeken met zijn moeder, zo verklapte Kate een keer tijdens een interview. De prins zou er dan wel een beetje een rommeltje van maken... 

3. George wil piloot worden

De appel valt niet ver van de boom: net als zijn vader William is George heel erg geinteresseerd in vliegtuigen en piloten. Zijn vader heeft zes jaar lang als piloot gewerkt en misschien duikt George over een paar jaar ook wel het vliegtuig in. Zo vader, zo zoon!

4. Hij vindt onweer heel leuk

Wanneer het dondert en stormt, is George in z’n nopjes. Hij is enorm gefascineerd door de harde knallen en donkere wolken.

5. George is een tweede taal aan het leren

Aangezien George ooit koning gaat worden van het Verenigd Koninkrijk, is het handig dat-ie meerdere talen te spreekt. Zijn oppas leert hem daarom Spaans. Zijn moeder Kate heeft verklapt dat de toekomstige koning al tot tien kan tellen in het Spaans!

6. Hij weet niet dat hij koning gaat worden

Heel de wereld weet het, maar de ouders van George hebben hun zoon nog niet verteld wat hem allemaal te wachten staat. Ze willen dat hij een normale jeugd heeft, later gaan ze hem pas vertellen wat voor titel hij heeft.

Anderen lazen ook: 5 weetjes over de Britse prins Charles.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps