ANP XTRA - tandarts

600.000 kinderen gaan niet naar tandarts

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

De meeste kinderen in Nederland gaan regelmatig naar de tandarts, maar wist je dat er ook veel kinderen zijn die dat niet doen? Tandartsen maken zich grote zorgen!

Uit cijfers van de Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) blijkt dat 600.000 kinderen niet naar de tandarts gaan. Volgens de tandartsenorganisatie komt dat omdat ouders niet precies weten hoe het zit. Veel mensen denken dat het duur is om een kindergebit te laten controleren. Maar het tegendeel is waar. Voor kinderen onder de 18 jaar, wordt het betaald door de verzekering. Voor ouders is het dus helemaal gratis.

Oplossing

De tandartsenorganisatie vindt dat de verzekeringsbedrijven ouders moeten laten weten dat een controle voor kinderen geen geld kost. Dat wordt nu nog te weinig gedaan. Minister Bruins (van Medische Zorg en Sport) wil ook dat ouders beter worden geïnformeerd. Maar hij wil niet dat het verlicht wordt.

Anderen lazen ook: Slimme kauwgom vertelt of je naar de tandarts moet.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Dat vind ik niet goed, want als je niet na de tandarts gaat kun je gaatjes krijgen en als je volwassen word dan is de kans groot dat je dan al je tanden verliest omdat de basis niet goed is.

Ik kreeg een pepers adver Het begin van de andere kant op mijn iPad versie van een andere dag kan worden door het huis en de andere kant op mijn iPad versie van een andere dag kan worden door het huis en ik heb de hele leuke dag gehad vandaag de eerste keer in de eerste keer dat hij het begin van de andere kant op mijn

Ik schrok toen ik het las je tanden worden dan toch vies en gaatjes die meschien hebt die word dan groter

Ik wist niet 600.000
Niet naar de tandartsen gingen

* Ik vind het gek dat de ouders hun kinderen niet naar de tandarts sturen want anders hebben kinderen misschien op hun 11de al een kunstgebit nodig. Vraagtzichaf

Je moet als ouder je kind naar de tandarts laten gaan. Want je moet als ouder je kind tot 18 jaar verzorgen en het gebit moet ook verzorgd worden

Dom van de ouders

Ik vind dat de ouders en brief moeten krijgen dat de tandarts dat het gratis is,een brief van de verzekering

Iedereen moet naar de tan arts

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps