Foto: Pexels

6.800 leerlingen krijgen laptop

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Nu de scholen dicht zijn, heb je misschien wel online les van je juf of meester. Omdat niet iedereen een computer in huis heeft, krijgen verschillende leerlingen nu een laptop!

Deze week krijgen 6.800 leerlingen van onder andere de basisschool en de middelbare school een laptop om thuis te werken. Die zijn speciaal gekocht voor kinderen die zelf geen computer thuis hebben.

Goed onderwijs

De laptops worden gekocht door Sivon, een organisatie van schoolbesturen. Die kregen daarvoor wel 2,5 miljoen euro van het ministerie van Onderwijs. Volgens Arie Slob, de minister van Onderwijs, verdienen alle leerlingen goed onderwijs. Ook als ouders geen geld hebben om een laptop te betalen. 

Contact met leraar

In totaal vroegen 145 scholen laptops aan voor hun leerlingen. De directeur van basisschool de Caleidoscoop in Ede vertelde aan Sivon dat de leerlingen door de laptops nu aan de slag kunnen met de lesstof. Maar dat het ook heel fijn is dat ze nu weer contact kunnen hebben met hun leraar.

 

Anderen lazen ook: Deze online lessen zijn leuk én leerzaam.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps