bruggerdilemma

7 bruggerdilemma's die iedereen meemaakt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek redactie
Redactie
Kidsweek

Het nieuwe schooljaar is alweer eventjes begonnen en dat brengt dilemma's met zich mee. De volgende 7 dilemma’s zullen bruggers zéér bekend voorkomen.

1. Broodtrommel of boterhamzakje?
Het aloude dilemma. Neem je je stevige broodtrommel mee met het ietwat gênante printje die het in groep 8 zo goed deed bij je vrienden, of kies je voor geplette boterhammen in een groezelig plastic zakje? Ach, als je je bammetjes echt niet uit je rugzak durft te toveren kun je altijd nog in de kantine terecht.

2. Mascara of geen mascara?
Voor de meisjes is de brugklas meestal het moment waarop mama zegt dat make-up eindelijk mag. Yes! Maarre, hoe werkt dat eigenlijk, mascara?

3. Voor schut in je regenpak of zeiknat in de les?
Een drama dat zich niet beperkt tot de brugklas alleen. Wil je je trots behouden of toch liever voor die droge broek gaan?

4. Hoe bepaal je je fietsgroepje?
Met wie ga je naar school fietsen? Je oude vrienden hebben eigenlijk altijd andere lestijden, dus die zie je maar weinig. Dat nieuwe klasgenootje dat in jouw buurt woont, ziet er eerlijk gezegd een beetje vreemd uit, maar ja. Alleen fietsen is ook niet alles, zeker niet als je een half uur lang tegenwind hebt.

5. Hoe trotseer je de bovenbouwers?
Kijk uit voor de bovenbouwers! In de gangen lopen ze dwars door je heen, dus je kunt maar beter een stapje opzij doen. Vaak blijken ze een stuk aardiger te zijn dan ze eruitzien, maar je kunt ze beter niet voor de voeten lopen.

6. Bij wie moet je aan de lunchtafel?
Eindelijk lunchtijd! Je broodtrommel of boterhamzakje zit veilig in je rugzak, net als wat lunchgeld, maar waar ga je je maaltje eigenlijk opeten? Bij wie ga je zitten? Meestal zit je in de eerste week nog met je hele klas, maar er kunnen al snel groepjes ontstaan. Zolang je probeert om niet met lunch en al op de wc te belanden, doe je het fantastisch.

7. Loodzware tas of tig keer naar je kluisje?
Je bent vaak geneigd om al je boeken in je (b)rugzak te gooien, zodat je ze in ieder geval bij je hebt. Maar is die constante rugpijn het echt waard dat je nooit op en neer hoeft naar je kluisje? Achteraf niet.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Jaaa die tas is zwaar maar ik had alleen de eerste paar dagen rugpijn maar daarna wende ik er aan. Mascara moet je dat op je mond smeren? Bij de lunch zit ik meestal voor het lokaal dan heb ik de speurtocht tenminste al gehad. En die bovenbouwers vallen echtwel mee eentje glimlachte zelfs naar met toen ik een compliment gaf dat ik har regenboog trui mooi vond. En mijn fietsgroepje is gewoon iemand die in de buurt woont. We spreken dan een plaats en tijd af en na 5 minuten wachten gaan we gewoon zelf fietsen als de ander niet komt.

Als je moet poepen op school, doe je dat dan? Ik wel!
De leraar kwam toen naar de wc omdat het te lang duurde en hoorde geplons. Schamend! Oeps Duimomlaag

Ik ga bijna naar de middelbare en dus er zaten hele goede tips bij Duimomhoog Juichen Blij Oeps

Hahah *lachen*

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.