beeld anp

7 dingen die je vast nog niet wist over Elon Musk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Elon Musk is door Time Magazine verkozen tot Persoon van het Jaar 2021. 'Weinig mensen hebben meer invloed gehad op het leven op aarde dan Musk', aldus het tijdschrift. De rijkste man ter wereld is mede-oprichter van de elektrische auto Tesla en SpaceX, dat ruimtetoerisme mogelijk maakt. Hieronder zeven dingen die je vast nog niet wist over deze drukke baas!

1

Voor zijn bedrijf SpaceX kocht hij een paar jaar geleden een tweedehands Russische raket als ‘oefenmateriaal’. Daarna maakte hij zijn eigen raketplannen. In september 2021 vertrok de eerste SpaceX ruimtereis met alleen maar toeristen aan boord. 

2

Uiteindelijk wil hij met zijn rakettenbedrijf mensen naar Mars te sturen. Aan een gigantische Mars Colonial Transporter, die honderd mensen tegelijk kan vervoeren, wordt al druk getekend.

3

Hij bedacht tussendoor ook nog de Hyperloop, een soort super-super-super-snelle trein waarbij capsules met passagiers door metalen buizen geschoten worden.

4

Musk heeft nóg een bedrijf: Neuralink. Dat bedrijf doet onderzoek naar computers die zó slim zijn dat ze gedachten kunnen lezen.

5

Toen hij dertig jaar werd huurde hij een kasteel af voor een gigantisch spelletje verstoppertje.

6

Elon Musk heeft zes zonen van drie verschillende vrouwen. Voor zijn jongste zoon, die vorig jaar geboren werd, verzon hij de bijzondere naam X Æ A-12. Maar dat mocht niet van de wet. En dus werd de baby omgedoopt tot X Æ A-Xii, dat mag wel. 

7

Maar Elon Musk is niet alleen maar geniaal en geweldig. Volgens mensen die hem goed kennen is hij niet heel vriendelijk. Zijn werknemers sidderen voor hem. Zijn woede-uitbarstingen zijn berucht en zijn eisen zijn hoog. Zestien uur per dag werken vindt hij heel gewoon. En hij ontslaat mensen rustig als ze een spelfout in een e-mail maken.

Herken je deze feitjes? Dat kan kloppen! Deze zijn vorig jaar al een keer verschenen op Kidsweek.nl.

Anderen lazen ook: Baby van Elon Musk mag geen X Æ A-12 heten

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

leuk gemaakt Blij ZO BLIJ!

ik vind het zielig dat de baby zo moet gaan heten

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.