Beeld ANP

7 peperdure en bijzondere veilingstukken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Mensen geven op veilingen soms ongelooflijk veel geld uit aan de gekste dingen. Deze week werd er op een Nederlandse veiling een gouden munt verkocht voor 40.000 euro. En in Frankrijk verwisselde een zijden schoentje ongeveer net zo'n bedrag van eigenaar. Maar het kan nog gekker. Zeven voorbeelden van peperdure hebbedingen.

1. Het muntje

Beeld ANP

Een zeer zeldzame gouden penning van ruim 450 jaar oud is deze week voor 40.000 euro geveild. Het gouden muntje uit 1566 werd pas geleden op een drassig veldje bij Hoorn gevonden. De gelukkige vinder had zijn metaaldetector nog maar net en had nog niet eerder iets bijzonders gevonden. Zijn beginnersgeluk leverde hem dus een flinke duit op want de opbrengst van de veiling is voor hem.

2. Een zijden schoentje

Beeld Facebook


Een zijden schoen van de Franse koningin Marie Antoinette van Oostenrijk (1755-1793) heeft zondag op een veiling 43.750 euro opgebracht. De door de Marie Antoinette gedragen schoen is maat 36. De schoen is gemaakt van zijde met een hak van geitenleer. De familie van de in 1793 tijdens de Franse Revolutie vermoorde koningin had de schoen altijd nog zelf bewaard.

3. De Seabreacher Z

Seabreacher

De Seabreacher Z is een te gekke duikboot. Je kunt er wel 100 kilometer per uur mee varen en hij kan zelfs vijf meter hoog over het water springen. Hij ziet er ook nog eens heel cool uit, want het lijkt wel alsof je in een dolfijn zit. Wil je hem kopen? Dan moet je wel veel geld hebben. Bieden op de Seabreacher kan namelijk pas vanaf 25.000 euro.

4. Een dure Pokémon kaart

Pokémon Kaart

Misschien heb je er zelf wel een paar thuisliggen: Pokémon kaarten. De meeste kaarten zijn niet veel waard, maar voor sommige kaarten wordt wel héél veel geld neergelegd. Op een Amerikaanse veiling wordt volgende maand een hele speciale kaart geveild: de ‘No 1. Trainer’-kaart. Daar zijn er maar 7 van gemaakt op de wereld. De veiling verwacht dat de kaart voor zeker 100.000 dollar zal worden verkocht!

5. Max Verstappen helm

Max Verstappen helmOok spullen van bekende mensen zijn heel populair op veilingsites. Wat dacht je van de racehelm van Max Verstappen. Het is de dezelfde helm die Verstappen droeg tijdens zijn allereerste overwinning in de Formule 1 in 2018. Het is alleen niet de helm die hij echt droeg tijdens de race. De helm die geveild wordt, werd gebruikt voor een reclame.

6. Een dinosaurus

Tyrannosaurus Bataar

Een dinosaurus... die zijn toch uitgestorven? Dat klopt, maar we hebben het hier over een skelet. In 2012 werd een gigantisch skelet van een Tyrannosaurus Bataar (het broertje van de T-rex) verkocht voor 800.000 euro. Het item is zo’n 75 miljoen jaar oud en zeven meter hoog.

7. Een Harry Potter-stoel

Beeld ANP
En niet alleen items die gebruikt zijn in films zijn populair. Je kunt het zo gek niet bedenken: als het maar te maken heeft met een populaire film. Zoals bijvoorbeeld ook de Harry Potter-stoel die in 2016 werd geveild.  Dat was de stoel waarop schrijver J.K. Rowling zat toen ze de eerste twee delen van Harry Potter schreef. Iemand betaalde tienduizenden euro’s voor die stoel.

 

Anderen lazen ook: Konijnkunstwerk verkocht voor 81 miljoen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps