eerste schoolweek

7 tips om je eerste schoolweek door te komen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
sw
Sytse
Wilman

Het nieuwe schooljaar staat nu toch echt voor de deur. Daarom: 7 tips om de eerste lesweek goed door te komen.

1. Plan iets in het weekend

Een eerste schoolweek betekent ook een eerste weekend. En als je nou ervoor zorgt dat je iets leuks in je agenda hebt staan voor zaterdagavond of zondagmiddag, dan heb je meteen iets om naar uit te kijken tijdens die saaie lessen.

2. Pik je plek in

Een nieuw jaar zorgt voor nieuwe kansen. Grijp die dus. Wil je vooraan of juist achteraan zitten? Bij het raam of juist niet? Bedenk het vooraf en zorg dat je scherp bent als de deur van de klas voor het eerst dit jaar open gaat. En dan inpikken maar.

3. Maak goede voornemens

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dus: wil je meer vrienden maken, er minder vaak uitgestuurd worden, vaker op tijd komen, stoppen met pesten of wat dan ook? Maak er dan nu werk van.

4. Kies een nieuwe stijl

Een vers schooljaar is de ideale gelegenheid om een nieuwe stijl te introduceren. Droomde je altijd al van een ander imago, grijp dan nu je kans. Dat sta je ook meteen met je nieuwe look op de schoolfoto’s. 

5. Vertel vakantieverhalen

Meteen met een goed verhaal voor de dag komen, is een fijne start van het nieuwe jaar. Je hoeft natuurlijk niet te liegen of te fantaseren. Maar vooraf even erover nadenken zorgt wel dat je een leuk antwoord kunt geven als iemand vraagt wat je hebt gedaan in de vakantie.

6. Maak verse playlists aan

Terug naar school betekent ook terug op de fiets of in de bus. Dat leed kun je wat verzachten door je telefoon of media-speler vooraf te vullen met je nieuwe favoriete muziek en verse playlists.

7. Bekijk het vanaf een treetje hoger

Tenzij je bent blijven zitten, ben je weer een klas hoger dan vorig jaar. Geniet ervan en verwonder je over hoe klein de bruggers zijn. En als je nu zelf in de brugklas zit?Tja, dan beleef je sowieso zoveel nieuwe dingen dat je eerste week voorbij is voor je het weet.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook