Nederland gelukkig land

7 tips om vandaag nog een nieuwe vriend te maken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Wist jij al dat het vandaag ‘Maak vrienden dag’ is? De hoogste tijd om een nieuwe vriend te maken dus! Alleen is dat niet altijd even makkelijk. Deze tips kunnen je helpen:

1. Deel je speelgoed

Neem je skippybal, skelter of ander lievelingsspeelgoed mee naar buiten en vraag of mensen mee willen spelen. Vaak vinden andere kinderen het leuk om met speelgoed te spelen dat ze zelf niet hebben.

2. Team-spelletjes

In je eentje voetballen is een stuk minder leuk dan met zijn tweetjes. Zoek kinderen die samen met je willen spelen of vraag of je mee mag doen aan een groepje spelende kinderen. Bij teamspellen vindt juist iedereen het leuk als er meer kinderen meedoen.

3. Gebruik je ouders of broer/zus

Vind je het eng om te vragen of je mee mag spelen? Vraag of je ouders, of je grote broer of zus of ze op het groepje kinderen af willen stappen. Daarna is het veel minder eng om een praatje te maken.

4. Vraag eens iemand anders

Meestal vraag je alleen je vrienden om na school bij je thuis te komen spelen. Vraag vandaag eens een klasgenootje dat je nog niet zo goed kent. Misschien vinden jullie juist wel veel dezelfde dingen leuk!

5. Bedenk een leuk nieuw spel

Zet een speurtocht uit of bedenk een nieuw tik- of balspel. Vraag daarna andere kinderen op school of in de speeltuin of ze mee willen doen. Als je iets leuks bedenkt wil sowieso iedereen graag meedoen.

6. Neem je huisdier mee naar buiten

Heb je een dier dat mee naar buiten kan zoals een hond of een konijn? Vraag dan aan je ouders of hij een keer mee mag naar buiten. Veel kinderen zijn gek op dieren en willen hem vast komen aaien.

7. Nieuwe buurtgenootjes?

Is er toevallig een nieuw kind komen wonen in de straat? Bel dan eens bij dat huis aan. Ondanks dat je elkaar helemaal niet kent vindt die ander het vast leuk om nieuwe mensen te leren kennen. 

Anderen lazen ook: 7 tips om vrienden te maken op vakantie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook