Beeld shutterstock

7 tips tegen verveling in de vakantie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nienke Blokhuis
Nienke
Blokhuis

Het is weer zover: vakantie. Maar wat moet je met al die tijd? Nu kun je natuurlijk op de bank hangen, maar zelfs dát gaat vervelen. Daarom schreven we dit lijstje met doe-ideeën: 

Maandag: maak een stop-motionfilmpje

Dat kan vrij makkelijk met een app. Grijp je potloden, lego, klei en speelgoedauto’s en ga aan de slag met een tablet. Voor iPads is er iMotion, deze is gratis verkrijgbaar in de App Store. Android-gebruikers kunnen gratis Stop Motion downloaden. Hier lees je hoe je in acht stappen een stop-motionfilmpje maakt. 

Dinsdag: bouw een bioscoop

Hang lakens op, leg kussens neer en haal popcorn in huis. Lichten uit, gordijnen dicht en je lievelingsfilm aan. Natuurlijk is de hele buurt uitgenodigd!

Woensdag: maak je eigen wegennet in de woonkamer met tape

Je kun hiervoor mooi gekleurd tape kopen in de winkel. Leg de snelweg dwars door de keuken, plemp een vijfbaansweg in de gang en maak een parkeerplaats onder de eettafel.

Donderdag: zet een speurtocht uit in de buurt

Laat je beste vriend of vriendin zoeken naar een schat. Of beter nog: laat je ouders die tocht uitzetten en ga zelf meespeuren.

Vrijdag: organiseer een buurtdisco

Zoek van tevoren je lievelingsliedjes uit en zet ze in een playlist. Maak mooie uitnodigingen voor je vrienden en vriendinnen en zet de volumeknop op tien.

Zaterdag: zet alle tafels en stoelen aan de kant en houd een modeshow 

Misschien mag je zelfs de inhoud van de kledingkast van je ouders gebruiken?

Zondag: maak je eigen diorama

Dat is een heel klein theatertje, bijvoorbeeld in een leeg ansjovisblikje. Het kan zelfs in een opengeknipte schoonmaakmiddelfles. Je kunt van alles gebruiken: poppetjes uit een verrassingsei, Playmobil-spulletjes, stickers, noem maar op. Geen idee hoe je dit moet aanpakken? Google eens op ‘diorama’ en ‘DIY’. Dan vind je genoeg mooie ideeën.

Anderen lazen ook: Bouw een dierendoolhof

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Super leuk ik weet zeker dat ik hier mee de voorjaar en de zomer vakantie doorkan

Super cool, alleen doe ik het niet in de voorjaarsvakantie maar de sportlov dat komt om dat ik in zweden woon. Maar hoe die vakantie ook heet ik kom er in ieder geval doorheen zonder me te vervelen. Alleen ik mag denk ik geen plakband op de vloer mag plakken. O, ja hier nog iets maak van lintje twee kleinere of een groot spinnenweb en doe een wedstrijdje wie er het eerst door heen komt! goodbye!!!

Die is gek, tis geen entertainment bedrijf thuis

grappige tips! alleen kunnen jullie dit ook voor heel warm weer doen? Vraagtzichaf Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps