JSF

7 weetjes over de finale van het Junior Songfestival

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Het Junior Songfestival staat voor de deur. Elf Nederlandse acts treden vanavond op voor dat felbegeerde plekje in de Europese finale. En net als zoveel dingen is alles dit jaar net anders dan anders... 7 weetjes!

1. Twee bands met precies vier leden staan in de finale. Het gaat om UNITY met Naomi, Demi, Maud en Jayda. En boyband T-SQUARE met Thime, Teddy, Thijs en Tyrone.

2. Duo Janae en Jacky heeft elkaar voor het eerst ontmoet tijdens de blind-auditions van The Voice Kids.

3. Naast zingen gebruikt finalist Robin haar stem ook voor andere dingen. Ze spreekt tv-series en films in en speelde in de musical On Your Feet.

In deze video stellen de finalisten van het Junior Songfestival zich voor:

4. Door het coronavirus zit er tijdens de finale geen publiek in Ahoy Rotterdam. Kijkers thuis kunnen wel stemmen op hun favoriet!

5. Songfestival-winnaar Duncan Laurence zit samen met Emma Heesters en Ronnie Flex in de vakjury.

6. De kinderjury bestaat uit oud-winnaar Matheu Hinzen en de meiden van 6TIMES, die vorig jaar tweede werden.

7. De Europese finale zou in de Poolse hoofdstad Warschau zijn. Maar door corona treden alle acts nu vanuit eigen land op. De presentatie en de pauze-acts komen wel vanuit Polen.

De Nederlandse finale van het Junior Songfestival is zaterdag 26 september om 19.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO Zapp.

Anderen lazen ook: Stefania doet mee aan Songfestival voor Griekenland.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het super leuk dat hun meedoen aan het junior songfestival.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.