Beeld: ANP

7 weetjes over de Nederlandse handbalvrouwen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Zondag speelden én wonnen de Nederlandse handbalvrouwen de finale van het WK in Japan. Ze wonnen met 30-29 van Spanje. Wist je dat...

1. ... Nederland pas in de laatste paar seconden het winnende punt maakte in de halve finale? De wedstrijd was heel spannend, uiteindelijk wonnen de vrouwen met 33-32 van Rusland. Daarmee plaatsten ze zich voor de finale. In de finale was dat net zo. Toen scoorde in de laatste seconden Lois Abbingh het winnende punt.

2. ... het de tweede keer is dat de Nederlandse handbalvrouwen in een WK-finale staan? De vorige keer was in 2015, toen verloren ze de finale van Noorwegen.

3... omdat Oranje wereldkampioen is geworden ze zich direct hebben geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokio volgend jaar? Als ze hadden verloren moesten ze nog een kwalificatietoernooi spelen in maart 2020.nederlandse handballers

4. ... dit het 24e kampioenschap handbal is voor vrouwen? Het eerste WK voor vrouwen was in 1957 in Joegoslavië. Het wereldkampioenschap voor mannen bestaat al langer, dat was al in 1938 in Duitsland.

5. ... deze finale ook bijzonder was voor Spanje? Het was de eerste keer dat het team een WK-finale speelde.

6. ... het team zich in 2016 pas voor het eerst plaatste op de Olympische Spelen in Brazilië? Ze werden daar uiteindelijk vierde. 

7. ... handbal wordt gespeeld met zes spelers en een keeper? De keepster van het Nederlandse team is Tess Wester. Je ziet Wester op de foto hieronder bovenop liggen. nederlandse volleyballers

Anderen lazen ook: Oranje in Rio: brons voor handbal en volleybal?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Heel cool!!!!!!!!

Ik hoop voor hun dat ze winnen en ook al verliezen ze ze hebben hun best gedaan.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.