Sarina Wiegman. Foto: ANP

7x Sarina Wiegman, de beste vrouwencoach wereldwijd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Hoera voor Sarina Wiegman. Ze heeft bij de FIFA Awards de prijs gekregen voor beste coach van een vrouwelijk voetbalteam. Wereldwijd! Wist jij dit al over haar?

1. Allerbeste in 2017

In 2017 mocht Sarina Wiegman de FIFA Award ook al mee naar huis nemen. Met haar Oranjeleeuwinnen won ze dat jaar de titel van het EK Vrouwen 2017 in eigen land.

2. Vlekkeloos naar het EK

Wiegman sleept 'm dit jaar binnen omdat haar team (het Nederlands Elftal dus) het bijzonder goed heeft gedaan in de kwalificatie voor het EK 2022. Ze wonnen alle tien wedstrijden!

3. Wiegman als klein meisje

De eerste stappen op het voetbalveld zette de kleine Sarina bij voetbalvereniging ESDO in Den Haag.

4. Kortgeknipt haar

Daar speelde ze samen met haar tweelingbroer. Maar eigenlijk mochten meisjes toen helemaal niet op voetbal. 'Ik heb mijn haar kort geknipt om zo min mogelijk op te vallen', vertelt ze aan Omroep West. 

5. Voetbalgezin

Sarina Wiegman is naast coach ook moeder van twee dochters. Die voetballen ook allebei. Ook haar man is ook voetbaltrainer. 

6. Standbeeld

Wiegman krijgt een eigen standbeeld in de KNVB-beeldentuin in Zeist. Daar staat ze straks tussen helden als Dennis Bergkamp, Willem van Hanegem en Johan Cruijff.

7. Weg bij Oranje

Wiegman blijft nog maar even coach van de Oranjeleeuwinnen. Na de Olympische Spelen van 2021 gaat ze de Engelse vrouwen coachen. 

Anderen lazen ook: Standbeeld voor voetbalcoach Wiegman

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik ken haar helemaal niet en heb ook geen contact met haar meidengroep . Ik wens haar allen succes ter wereld waar dan ook .En voor Nederland hoop ik dat er iemand komt ,die het net zo goed doet (of nog beter ) .In mijn ogen moet er iemand zijn .Maar wie??????????

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps