Beeld MrBeast

7x wist jij dit al over youtuber MrBeast?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Feest voor youtuber MrBeast! Met meer dan 111 miljoen abonnees is hij de grootste youtuber ter wereld. Wist jij dit al over hem?

1. Echte naam: Jimmy

MrBeast heet eigenlijk Jimmy Donaldson. Hij is 24 jaar en komt uit Amerika.

2. Sportief als kind

De kleine Jimmy was sportief, maar had (en heeft nog steeds) de ziekte van Crohn, waar je flink moe van kan worden. Daardoor bracht hij veel tijd door binnen. Volgens zijn moeder één van de redenen dat hij begon met youtuben.

3. Chocoladefabriek

In zijn video’s haalt hij vaak gekke stunts uit. Zo plantte hij een keer twintig miljoen bomen en bouwde hij een gigantische chocoladefabriek.

4. Eerste video op z'n dertiende

In 2012, toen hij dertien jaar oud was, plaatste hij zijn eerste YouTube-video online. Daarin speelt hij het spel Minecraft. De video ging toen nog niet bepaald viral.

Hieronder de allereerste video van MrBeast. Onder de video lees je meer weetjes.

5. Tot 100.000 geteld

Zijn grote doorbraak was in 2017. Hij maakte toen een video van zichzelf waarin hij tot 100.000 telde. Dat kostte hem 40 uur. Maar het filmpje op Youtube werd een paar keer versneld, om hem onder de 24 uur te houden. Deze video ging al snel viral.

6. Strooit met geld

MrBeast geeft vaak héél veel geld weg (of cadeaus zoals dure auto’s) aan mensen die meedoen aan challenges die hij organiseert. In 2021 speelde MrBeast de toen populaire serie Squid Game na met echte mensen. De winnaar kreeg een hoofdprijs van 456.000 dollar. Het maken van de video kostte hem meer dan 3 miljoen dollar.

7. Best verdienende youtuber

Da’s een hoop geld, maar: MrBeast kan het hebben. Hij is namelijk ook de best verdienende youtuber van de wereld. Vorig jaar verdiende hij zo’n 47 miljoen euro aan zijn video’s.

Hieronder zie je de video waarin MrBeast tot 100.000 telt:

 

Anderen lazen ook: Youtuber MrBeast bouwt chocoladefabriek


Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook