Foto Anadolu Agency

8 dingen die je vast nog niet wist over Elon Musk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Elon Musk (50) gaat Twitter kopen. Hij betaalt zo'n 41 miljoen euro voor het sociale medium. De directeur van Twitter hoopt dat het platform zo nog populairder wordt. Een grote taak dus, voor de rijkste man ter wereld. En hij is al zo'n drukke baas! Wist je dit al over hem?

1.

Musk zit niet stil. Hij heeft ook een eigen autobedrijf, Tesla, en een eigen ruimtevaartbedrijf, SpaceX. Voor dat laatste bedrijf kocht hij een paar jaar geleden een tweedehands Russische raket als ‘oefenmateriaal’. Daarna maakte hij zijn eigen raketplannen. In september 2021 vertrok de eerste SpaceX ruimtereis met alleen maar toeristen aan boord. 

2.

Uiteindelijk wil Musk met zijn rakettenbedrijf mensen naar Mars sturen. Aan een gigantische Mars Colonial Transporter, die honderd mensen tegelijk kan vervoeren, wordt al druk getekend.

3.

Hij bedacht tussendoor ook nog de Hyperloop, een soort super-super-super-snelle trein waarbij capsules met passagiers door metalen buizen geschoten worden.

4.

Musk heeft nóg een bedrijf: Neuralink. Dat bedrijf doet onderzoek naar computers die zó slim zijn dat ze gedachten kunnen lezen.

5
Met al zijn bedrijven verdient hij een boel geld: zijn vermogen wordt geschat op ongeveer 275 miljard euro (275.000.000.000!). Daarmee is hij de rijkste man ooit ter wereld.

6.

Met dat geld kan hij heel wat gekke dingen doen. Toen hij dertig jaar werd, huurde hij bijvoorbeeld een kasteel af voor een gigantisch spelletje verstoppertje.

7.

Elon Musk heeft zes zonen en een dochter van drie verschillende vrouwen. Voor zijn jongste zoon verzon hij de bijzondere naam X Æ A-12. Maar dat mocht niet van de wet. En dus werd de baby omgedoopt tot X Æ A-Xii, dat mag wel. Zijn dochter werd een paar maanden geleden geboren. Zij kreeg de bijzondere naam Exa Dark Sideræl Musk.

8.
Elon Musk is niet alleen maar geniaal en geweldig. Volgens mensen die hem goed kennen is hij niet heel vriendelijk. Zijn werknemers sidderen voor hem. Zijn woede-uitbarstingen zijn berucht en zijn eisen zijn hoog. Zestien uur per dag werken vindt hij heel gewoon. En hij ontslaat mensen rustig als ze een spelfout in een e-mail maken.

Anderen lazen ook: Elon musk stopt chip in varkenshersenen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook