Tyrannosaurus Bataar

8 peperdure en bijzondere hebbedingen op veilingen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Mensen geven op veilingsites ongelooflijk veel geld uit aan de gekste dingen. Op 14 juli wordt weer een nieuw bijzonder item geveild: een tweepersoons duikboot die wel 100 km per uur kan varen! Maar dat is zeker niet het enige gekke item dat je kan kopen op de veiling. Zeven voorbeelden van peperdure hebbedingen.

1. De Seabreacher Z

Seabreacher

De Seabreacher Z is een te gekke duikboot. Je kunt er wel 100 kilometer per uur mee varen en hij kan zelfs vijf meter hoog over het water springen. Hij ziet er ook nog eens heel cool uit, want het lijkt wel alsof je in een dolfijn zit. Wil je hem kopen? Dan moet je wel veel geld hebben. Bieden op de Seabreacher kan namelijk pas vanaf 25.000 euro.

2. Een dure Pokémon kaart

Pokémon Kaart

Misschien heb je er zelf wel een paar thuisliggen: Pokémon kaarten. De meeste kaarten zijn niet veel waard, maar voor sommige kaarten wordt wel héél veel geld neergelegd. Op een Amerikaanse veiling wordt volgende maand een hele speciale kaart geveild: de ‘No 1. Trainer’-kaart. Daar zijn er maar 7 van gemaakt op de wereld. De veiling verwacht dat de kaart voor zeker 100.000 dollar zal worden verkocht!

3. Max Verstappen helm

Max Verstappen helmOok spullen van bekende mensen zijn heel populair op veilingsites. Wat dacht je van de racehelm van Max Verstappen. Het is de dezelfde helm die Verstappen droeg tijdens zijn allereerste overwinning in de Formule 1 in 2018. Het is alleen niet de helm die hij echt droeg tijdens de race. De helm die geveild wordt, werd gebruikt voor een reclame.

4. Een dinosaurus

Tyrannosaurus Bataar

Een dinosaurus... die zijn toch uitgestorven? Dat klopt, maar we hebben het hier over een skelet. In 2012 werd een gigantisch skelet van een Tyrannosaurus Bataar (het broertje van de T-rex) verkocht voor 800.000 euro. Het item is zo’n 75 miljoen jaar oud en zeven meter hoog.

5. Het masker van Darth Vader

Fans van bekende films of series bieden ook vaak héél veel geld voor items die in de films gebruikt zijn. Een voorbeeld daarvan is de helm die Darth Vader droeg in de film Star Wars: The Empire Stikes Back. De helm heeft meer dan 400.000 euro opgebracht!

6. Een Harry Potter-stoel

En niet alleen items die gebruikt zijn in films zijn populair. Je kunt het zo gek niet bedenken: als het maar te maken heeft met een populaire film. Zoals bijvoorbeeld ook de Harry Potter-stoel die in 2016 werd geveild. Dat was de stoel waarop schrijver J.K. Rowling zat toen ze de eerste twee delen van Harry Potter schreef. Iemand betaalde tienduizenden euro’s voor die stoel.

7. Een stukje haar

Tegenwoordig gooien we het haar dat we afknippen gewoon in de prullenbak, maar dat was in de 18e eeuw wel anders. Toen gebeurde het nog wel eens dat iemand een plukje haar cadeau deed. De beroemde muzikant Beethoven deed dat in 1826. En dat plukje haar is tegenwoordig veel geld waard: tussen de 17.000 en 22.000 euro. Dat is trouwens niet het allerduurste plukje haar ooit. Voor een plukje haar van de Amerikaanse zanger Elvis Presley werd ooit 101.877 euro betaald!

Anderen lazen ook: Konijnkunstwerk verkocht voor 81 miljoen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps