Foto: Shutterstock

8 weetjes over vergroot beroemd natuurgebied

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Het Zuid-Amerikaanse land Ecuador heeft het bekende natuurgebied rond de Galapagoseilanden een stuk vergroot. En dat is goed nieuws voor veel zee-dieren. Acht weetjes over dit nieuws.

1. Bij Ecuador

De Galapagoseilanden liggen zo'n duizend kilometer ten westen van het Zuid-Amerikaanse land Ecuador. De eilandengroep hoort officieel bij dat land.

2.Beroemd

De eilanden zijn beroemd, omdat er heel bijzondere planten en dieren leven die nergens anders voorkomen. Reuzenschildpadden en bijzondere pinguïns bijvoorbeeld.

3. Anderhalf keer Nederland

Het beschermde natuurgebied in zee is mega-groot: Zo'n 133.000 kilometer. Dat gebied wordt met bijna de helft vergroot: er komt zo'n zestigduizend vierkante kilometer bij. Dat nieuwe deel is ongeveer anderhalf keer zo groot als Nederland. 

4. Goed nieuws

Omdat het nu een beschermd natuurgebied is, mag er niet meer gevist worden. Dat is goed nieuws voor veel dieren, zoals vissen, walvissen, haaien en zeeschilpadden. Zij hebben nu een veiliger leefgebied.

5. Klimaattop-beslissing

Dit nieuws werd vorig jaar besloten op de klimaattop in het Schotse Glasgow. 

6. Minder schulden

Om ervoor te zorgen dat Ecuador het nieuwe natuurgebied goed kan onderhouden, hoeft dat land sommige schulden niet meer te betalen.

7. Hermandad

Het nieuwe deel van het natuurpark heet Hermandad. Dat betekent broederschap in het Spaans.

8. Lint van afval

De president van Ecuador heeft het natuurgebied vrijdag geopend. Hij stond op een boot en knipte een lint door, dat van afval gemaakt was. Dat afval was op de stranden van de Galapagoseilanden gevonden.

Anderen lazen ook: Reuzenboete voor aanrijden reuzenschildpad.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook