8x leuke podcasts voor kinderen

Wat doe jij het liefst als je na school op de bank ploft? Even op TikTok of YouTube scrollen? Probeer eens een podcast, er worden er steeds meer speciaal voor kinderen gemaakt. Oortjes in en luisteren maar.

8x leuke podcasts voor kinderen

De Waanzinnige Podcast

Na het luisteren van deze podcast heb je meteen zin om te gaan lezen. Want hierin vertellen kinderen over hun lievelingsboeken. En niet alleen waarom die zo leuk zijn, maar ze lezen ook een stukje voor.

Sara’s mysteries

Samen met kinderen ontrafelt Sara onopgeloste mysteries. Van wie heeft Yuna een knuffel gekregen? Of waar is de lynx in het dorp van Jules gebleven? Met behulp van spionage en graaf- en speurwerk proberen ze samen achter het antwoord te komen. Vanaf 26 juni begint het nieuwe seizoen waarin er nog meer mysteries worden onderzocht.

Waarom? Daarom!

Waarom is de lucht blauw? Waarom spreken we niet allemaal dezelfde taal? Waarom heb je de hik? De Vlaamse radio-dj’s Maarten & Dorothee schakelen wetenschapsjournalist Lieven Scheire in om antwoord te geven op deze vragen van kinderen.

Willem Wever - Toen was ik 12

Spannende verhalen van mensen die twaalf waren tijdens grote gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis. Zoals de Tweede Wereldoorlog, de Watersnoodramp of de vuurwerkramp. Zij waren als kind even onderdeel van de geschiedenis.

Brugklas: Waarom liegt iedereen?!

Liz krijgt op school de opdracht om een podcast te maken. Ze wil het over haar vriendje Timo maken. Alleen… hij wil niet! Maar dit is niet het einde van de podcast. Liz besluit hem stiekem af te luisteren en zijn gesprekken met anderen op te nemen.

Papa en mama zijn gescheiden

In deze podcast vertellen zes kinderen wat ze zelf vinden van de scheiding van hun ouders. Hoe ziet het leven eruit tussen twee huishoudens? Hoe is het als je ouders weer verliefd worden? De kinderen vertellen open over hoe ze ruzies probeerden te stoppen en hoe het nieuws van de scheiding aan ze verteld werd.

Het Klokhuis

Een uitvinding die je tot grote hoogte brengt of eentje die je op en neer laat gaan? Kun jij raden wat deze ontdekkingen zijn? In deze podcast van Het Klokhuis worden onmisbare uitvindingen besproken. Of eigenlijk dingen die we heel gewoon vinden, maar die enorm belangrijk zijn.

NOS Jeugdjournaal

Krijg je geen genoeg van het nieuws? In de podcast van het NOS Jeugdjournaal beantwoorden Bart en Malou elke week vragen van kinderen bij een nieuwsonderwerp.

Podcasts vind je op Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts. Ook op Kinderpodcasts.nl zijn er veel te vinden en meteen te beluisteren.