Achtbaan Troy in Toverland

9 populairste pretparken in Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Steeds meer mensen bezoeken een pretpark in Nederland. Vooral buitenlandse toeristen stappen vaker in een Hollandse achtbaan. Maar wat zijn nou de populairste pretparken?

Elk jaar rekent ABN Amro uit hoeveel mensen er naar een pretpark zullen gaan. Dit jaar verwacht de bank dat er drie procent meer bezoekers in de rij zullen staan dan vorig jaar. Het lijstje hieronder is gebaseerd op de drukstbezochte uitjes van 2016. In die lijst staan ook musea, rondvaartboten, dierentuinen en sportieve uitjes. De populairste pretparken voor jou op een rijtje:

Populairste pretparken in Nederland

1. De Efteling, Kaatsheuvel
De Efteling werd dit jaar door een Amerikaanse website uitgeroepen tot het beste pretpark ter wereld. Vorig jaar stapten 4,75 miljoen bezoekers in de Droomvlucht, de Baron 1898, de Piraña of het Sprookjesbos.
Nieuwste attractie: Symbolica.

Pardoes in de Efteling
2. Attractiepark Duinrell, Wassenaar
Duinrell is eigenlijk een pretpark, waterparadijs en vakantiepark in één. Het pretpark telt veertig attracties en het Tikibad heeft wel zestien glijbanen. Vorig jaar trok het park 1,4 miljoen bezoekers.
Nieuwste attractie: kids waterpark Playa.

3. Attractiepark Slagharen
Vroeger stond Slagharen bekend als ponypark. Als je er een vakantiehuisje huurde, 'kreeg' je er een eigen shetlandpony bij. Na de herfstvakantie komt een einde aan die traditie. De vakantiehuisjes en de pony’s maken dan plaats voor nieuwe attracties. Vorig jaar kwamen er bijna één miljoen mensen naar het park.
Nieuwste attractie: achtbaan Gold Rush.

4. Walibi Holland, Biddinghuizen
Walibi staat bekend als achtbanenpretpark. De Goliath is de snelste, hoogste en langste achtbaan van de Benelux en in de Speed of Sound ga je zelfs drie keer achteruit over de kop. Vorig jaar telde het park bijna 900.000 bezoekers.
Nieuwste attractie: virtual reality-ervaring NeuroGen (16+).

5. Attractiepark Toverland, Sevenum
In het Limburgse Toverland staan speeltoestellen, zweefmolens, glijbanen, achtbanen en meer. Vorig jaar bezochten bijna 700.000 mensen het park, maar de eigenaar hoopt dat dat er over drie jaar een miljoen zijn.
Nieuwste attractie: in 2018 opent Toverland een nieuw themagebied, met een vliegende achtbaan als hoofdattractie.

Attractie Djengu in Toverland
6. Madurodam, Den Haag
In Madurodam is Nederland in het klein nagebouwd. Alles is er 25 keer kleiner dan in het echt. Het is geen pretpark met achtbanen, maar je kunt wel spelend leren over ons land. Je kunt een haven besturen, zelf dj’en als Armin van Buuren en voetballen als Arjen Robben of Lieke Martens.
Nieuwste attractie: Nieuw Amsterdam, over New York in de 17e eeuw.

7. Avonturenpark Hellendoorn
In Hellendoorn staan genoeg attracties om nat of duizelig van te worden, dus op avontuur ga je hier zeker. Vorig jaar durfden bijna een half miljoen mensen het aan. Er is ook een apart zwempark met elf waterglijbanen.
Nieuwste attractie: Het DrakenNest.

8. Plaswijckpark, Rotterdam
Plaswijckpark is een verzameling van speeltuinen. Je kunt er varen, zelf autorijden, waterfietsen, in touwen slingeren, trampoline springen… Ook is er een dierentuin met neusberen, wallaby’s, lynxen, alpaca’s en meer. In 2016 kwamen er bijna 460.000 bezoekers naar Plaswijckpark.
Nieuwste attractie: Parkietenvogelkooi.

9. Julianatoren, Apeldoorn
Ruim honderd jaar geleden werd er in de buurt van Apeldoorn een 24 meter hoge uitkijktoren gebouwd: de Prinses Juliana Toren. Die toren staat er nu nog steeds. Daaromheen zijn allerlei attracties gebouwd, zoals een spookslot, een griezeltunnel en botsauto’s. Vorig jaar bezochten 450.000 mensen het kinderpretpark.
Nieuwste attractie: voorlopig geen. De directeur vindt het te druk en wil liever minder bezoekers, zei hij laatst in een interview met De Stentor.

DinoToer in Julianatoren

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: En het beste pretpark is.. De Efteling of Dappere pretparkmedewerker klimt in achtbaan.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

hoerekut

ik ben akeel en ik eet veel halal

het is zomer in nederland

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.