Tom Moore loopt met zijn rollator voor het goede doel

99-jarige haalt miljoenen op met rollator

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Heb jij weleens een sponsorloop gerend? De 99-jarige Tom Moore doet dat nu ook. Maar dan in een rustig tempo met zijn rollator in zijn eigen tuin. Hij heeft al miljoenen opgehaald voor een goed doel.

De Brit Tom Moore wordt op 30 april honderd. Voor die tijd wil hij honderd rondjes hebben gelopen door zijn tuin. Dat gaat niet zo snel, want hij loopt met een rollator. Zijn tuin is 25 meter lang en elke keer loopt hij tien rondjes. Donderdag liep hij zijn honderdste rondje.

Goed doel

Die rondjes zijn niet alleen om zichzelf gezond te houden. Hij zamelt er ook geld mee in voor het goede doel. Hij hoopte eigenlijk duizend pond (ongeveer 1148 euro) op te halen, maar na zijn honderdste rondje stond de teller al op bijna achttien miljoen euro! Dat bedrag gaat naar de artsen en verpleegkundigen die coronapatiënten helpen.

Ridder Tom Moore?

Bij zijn laatste rondje kreeg Moore applaus van soldaten. Zelf heeft hij ook in het leger gezeten. Mensen vinden het zo goed wat de oude legerkapitein doet, dat ze handtekeningen inzamelen om hem tot ridder te laten slaan. Dan wordt hij geëerd op de verjaardag van de Britse koningin in juni en krijgt hij de titel Sir voor zijn naam.

Anderen lazen ook: Gratis wifi uit rollators in Helmond.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook