Peter R. de Vries

Aalsmeer krijgt Peter R. de Vriesstraat

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Valerie
Valerie
van Vliet

Over een paar jaar ligt er in Aalsmeer een Peter R. de Vriesstraat. Dat heeft de gemeente besloten. Volgens Aalsmeer is het een mooie eer voor de overleden misdaadverslaggever. 

Het is bijna twee weken geleden dat De Vries overleed en drie weken geleden dat hij werd neergeschoten. Afgelopen zaterdag was zijn broer te gast in het tv-programma Humberto. Daar vroeg hij de burgemeester van Amsterdam om een straat naar Peter R. de Vries te vernoemen. Sommige mensen op social media vonden het een goed idee om de Lange Leidsedwarsstraat te veranderen in de Peter R. de Vriesstraat. Daar is de journalist neergeschoten. Waarschijnlijk gebeurt dit niet omdat het heel veel werk is om een straat die al bestaat te veranderen. Maar in Aalsmeer komt binnenkort een nieuwe wijk. En daar wordt dus wel een straat naar De Vries vernoemd.

Ster met zijn naam erin

Maar waarom in Aalsmeer? Om te beginnen is De Vries daar geboren. Ook was hij veel in de studio’s in Aalsmeer waar tv-programma’s werden opgenomen. In de Walk of Fame in deze stad ligt zelfs ergens een ster op de grond met zijn naam erin. De komende jaren worden er in de buurt van de studio’s nieuwe straten en huizen gebouwd. Het is dus niet zo gek dat de gemeente vrij snel wist hoe één van de straten moest heten: de Peter R. de Vriesstraat.

Anderen lazen ook: Peter R. de Vries overleden en Wat doe je als je schrikt van naar nieuws? 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook