Foto: ANP

Aanslag bij kerstmarkt in Frankrijk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In de Franse stad Straatsburg heeft een man een aanslag gepleegd. In de buurt van een kerstmarkt begon hij om zich heen te schieten. Drie mensen kwamen om het leven en veertien mensen raakten gewond. De dader is nog op de vlucht.

De politie weet wie de schutter is: een 29-jarige man. Hij zou in Duitsland hebben gewoond en is bekend bij de politie, omdat hij een flink strafblad heeft. De schutter heeft kort na de schietpartij een taxi gestolen en is daarmee gevlucht, dat meldt de Franse nieuwssite Franceinfo.fr. De politie denkt dat de man bij een terreurgroep hoort. Dat zijn ze nog aan het onderzoeken.

Extra beveiliging

Op dit moment zijn 350 agenten op zoek naar naar de dader. Een groot deel van Straatsburg bleef vannacht afgesloten, pas 's nachts mochten mensen het centrum pas verlaten. Omdat de schutter nog in het gebied aanwezig zou zijn, gebeurde dat via een streng gecontroleerde route. Om ervoor te zorgen dat de dader niet naar het buitenland vlucht, worden de grenzen streng gecontroleerd. Ook worden andere kerstmarkten extra beveiligd en lopen er voor de zekerheid meer militairen op straat.

Anderen lazen ook: Kan er in Nederland ook een aanslag komen? en Wat doe je als je schrikt van naar nieuws?.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook