aanslag new york

Aanslag in New York

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
katrien
Katrien
Hoekstra

Gisteren botste in New York een auto tegen fietsers en voetgangers aan. De bestuurder heeft dit expres gedaan. Er vielen acht doden. Elf mensen raakten gewond.

De dader liet een briefje in de auto achter. Daarin stond dat hij de terreurgroep van de Islamitische Staat steunt. Deze groep moslims wil met geweld een eigen staat krijgen. Door aanslagen te plegen willen ze mensen bang maken. Ze hopen dat moslims en niet-moslims elkaar zo gaan haten.

Ziekenhuis

De politie heeft de bestuurder na de aanslag in zijn buik geschoten. Hij ligt nu in het ziekenhuis. Maar wil niet met de politie praten.

Septemer 2001

De inwoners van New York hebben vaker aanslagen meegemaakt. De grootste was op 11 september 2001. Twee vliegtuigen vlogen toen in twee hoge torens: de Twin Towers. De aanslag van gisteren was vlakbij die plek.

New Yorkers willen laten zien dat ze zich niet bang zijn. De Halloween-optocht gisteren ging daarom gewoon door.

Wil je wat vrolijker nieuws lezen over New York? Lees dan ook eens: Jongste ontwerper (11) ooit bij New York Fashion Week of Vrolijke straatkunst in New York.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

dit is niet goed Duimomlaag

OH MY GOD!!!!!!!!!!!!! Rentweg Oeps Duimomlaag Vraagtzichaf Rentweg

DAT IS GEMEEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Rentweg Oeps Rentweg

Ik vind het ongelovelijk dat je Zo iets zou kunnen doen het is alteids iemands familie of vriend die je vermoord hoe kan je zo Vergaan om iemands leven af te nemen ik heb respect voor iedereen die geraakt werd van de binnelijke kant en buitenlijke kant ookal woon ik meschien bijna aan de andere Kant van de wereld blijf ik ook schikken van terorisme

Dat is niet zo best,helemaal niet best.

dit is zo sneu!
geef niet toe aan terroristen!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps