Aanslag moskee

Aanslag op moskee in Egypte

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Naar nieuws uit Egypte. Bij een aanslag op een moskee in de Sinaï-woestijn zijn vrijdag zeker 235 mensen om het leven gekomen. Zeker 120 anderen raakten gewond. Dat aantal kan nog oplopen.

Update: Het dodental is gestegen naar 305. 128 mensen raakten gewond. 

De moskee staat in de plaats Bir-Al-Abed in het noorden van de woestijn. Een aantal personen zou meerdere bommen hebben laten ontploffen tijdens het middaggebed. Daarna zouden ze hebben geschoten. 

Onrustig

Door wie en door hoeveel mensen de aanslag is gepleegd is nog onduidelijk. In het gebied is het erg onrustig en zijn de afgelopen jaren vaker aanslagen gepleegd. Die werden opgeëist door de terreurgroep Islamitische Staat (IS). Deze groep moslims wil met geweld een eigen staat krijgen. De terroristen zijn vooral actief in het Midden-Oosten.

Wil je meer lezen over de terreurgroep Islamitische Staat? Dat kan hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

dit is erg!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.