nieuw-zeeland aanslag christchurch

Aanslagen op moskeeën in Nieuw-Zeeland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Triest nieuws uit Nieuw-Zeeland. In twee moskeeën in de stad Christchurch zijn terroristische aanslagen gepleegd. Volgens de politie zijn er 49 mensen overleden. In ziekenhuizen in de stad worden nog veertig mensen behandeld die gewond zijn geraakt. 

De schietpartijen gebeurden in de middag. Het was heel druk in de moskeeën, want het vrijdagmiddaggebed was op dat moment aan de gang. De politie heeft vier verdachten opgepakt. Eén van hen is een 28-jarige man uit Australië. Hij heeft een stuk van 74 pagina's geschreven dat op internet is verschenen. Daaruit blijkt dat de man waarschijnlijk uit racisme handelde. Hij schrijft namelijk hij dat hij anti-islam is. En dat hij naar Nieuw-Zeeland is gereisd om dit te doen.

Rutte: 'Geschokt'

Over de hele wereld leven mensen mee. 'Geschokt door verschrikkelijke aanslagen op twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch', schrijft onze minister-president Mark Rutte op Twitter. 'Gedachten zijn bij alle slachtoffers en nabestaanden.'

Anderen lazen ook: Wat doe je als je schrikt van naar nieuws.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook