Aardbeving Indonesië

Aardbeving in Indonesië: wat is er gebeurd?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
rosan
Rosan
de Vos

Zondagochtend (lokale tijd) vond er een grote ramp plaats op het Indonesische eiland Lombok. Het eiland werd opgeschrikt door een enorme aardbeving. Wat weten we tot nu toe?

De aardbeving was erg sterk en had een kracht van 7,0 op de schaal van Richter. 91 mensen hebben het niet overleefd. De meeste slachtoffers zijn omgekomen door ingestorte huizen. Duizenden huizen zijn beschadigd, en veel mensen zijn hun huis uit gevlucht en slapen daarom nu buiten.

Toeristen

De aardbeving kon je ook voelen op de twee andere eilanden in de buurt, Java en Bali. Dit zijn populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders. De toeristen op die op het eiland Lombok verblijven, willen allemaal van het eiland af. Op het vliegveld staan enorme wachtrijen en er worden mensen per boot vervoerd.

Vorige week ​

Vorige week werd het eiland ook al opgeschrikt door een aardbeving. Hierbij kwamen 17 mensen om het leven en raakten er ruim 150 mensen gewond.

Anderen lazen ook: Wat moet je doen bij een aardbeving?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook