Shutterstock

ABC-eilanden ontsnappen aan gevreesde storm

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Een grote opluchting op de eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao. Dagenlang dachten zij dat een flinke storm of zelfs orkaan hen te grazen zou nemen. Maar dat liep anders dan gedacht. De gevreesde storm bleef uit. 

Deze week troffen de eilanden veel maatregelen tegen storm Bonnie. Veel winkels, bedrijven en scholen sloten hun deuren. Ziekenhuizen zetten hun personeel en apparatuur op scherp. En mensen werden opgeroepen om eten en drinken in te slaan. Sommige weerdeskundigen voorspelden zelfs dat een deel van het eiland Curaçao onder water kwam te staan. 

Militairen paraat

Gisteren mochten de inwoners op de eilanden niet meer naar buiten. De storm zou woensdagavond en donderdagochtend langs de eilanden trekken. Alle mensen zaten in spanning te wachten op de komst van de gevreesde storm. Intussen stonden militairen en grote patrouilles agenten paraat voor als het misging.

Meevaller

Maar de hevige storm: die bleef uit. Alle inwoners van de eilanden konden weer opgelucht ademhalen. Er viel vooral de hele dag regen, maar de schade bleef binnen de perken. Toch denken experts dat het gevaar nog niet is geweken. Ze verwachten dat er nog zware regenval zal komen in de komende weken.

Anderen lazen ook: Drielingstorm raast over Nederland

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook